Jövő héten indul a Budapest Borfesztivál (x)

agrarszektor.hu
28. alkalommal, szeptember 5-8. között rendezik meg a Budapest Borfesztivált a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.

A világviszonylatban is különleges, évente több száz kiállítót felvonultató, és több tízezer látogatót vonzó Budapest BorfesztiválEurópa legszebb szabadtéri boros rendezvénye. A történelmi helyszín lélegzetelállító panorámája, a csodálatos hazai és külföldi borok, a kiállítók elhivatottsága, az izgalmas szakmai és kulturális programok, valamint a közönség nyitottsága egyaránt hozzájárulnak a fesztivál évről-évre növekvő híréhez.

Érdemes felírni a naptárba:
"Budapest Borfesztivál a barátokkal szeptember 5-8. között!"

szeptember 5-6. csütörtök-péntek: 14.00-24.00;
szeptember 7. szombat: 12.00-24.00
szeptember 8. vasárnap: 12.00-22.00

A Borfesztiválon közel 200 kiállító boraival és ételeivel, és 4 színpadon több mint 40 produkcióval várják az érdeklődőket.

Eger az idei főszereplő

A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül.

Fotó: Szigetváry Zsolt

A fesztiválon kóstolhatók lesznek a borvidék legjobb dűlőinek sokszínűségét megmutató, legmagasabb minőségi kategóriába sorolt Grand Superior borai, és bemutatkozik az új egri palack is.

Standdal (az Egri borvidékről) a Dula Pincészet, az Egri Korona Borház, a Juhász Testvérek Pincészete, az Ostoros és Soltész Családi Pincészet, a Petrény Winery, a Thummerer Pincészet és a Tóth Ferenc Pincészet lesz kint. Változatos stílusú borokat kóstolhatnak náluk a látogatók, a könnyed, reduktív fehérektől kezdve a komoly, nagy testű vörösekig.

Különleges gasztronómiai élmények

Ahogy a bor nélkülözhetetlen része a gasztronómiának, úgy Borfesztiválsincs változatos kulináris élvezetek nélkül. A rendezvény évek óta változatos, folyamatosan megújuló, de minőségi kínálatot biztosít melyben széles igényeket kielégítve, jól megférnek egymás mellett a hagyományos fesztiválkonyha, a modern street food és a gourmet különlegességek is.

Fotó: Szigetváry Zsolt

Aki pedig a Borfesztivál forgatagában, ám nyugodt környezetben, terített asztalnál szeretné elfogyasztani ebédjét vagy vacsoráját, az megteheti a Barokk kapu alatt elhelyezkedő kényelmes és exkluzív Budapest Terrace-on. Előre lefoglalhatja helyét, nem kell sorban állnia sem a Borfesztivál belépőjegyért, sem a finom falatokért. A sok séta, a borozgatás vagy a koncertek után pár órára megpihenhet, és kényelmesen étkezhet barátaival, családjával. A "Terített asztal" jegy magában foglalja a Borfesztivál napi belépőjegyet soron kívüli bejutással, 2 órányi időtartamra exkluzív helyen egy terített asztalt egy háromfogásos ebéddel vagy vacsorával, és VinAgora díjnyertes borokkal.

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Budapest Borfesztiválra a belépőjegyek 3900 forintért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben a rendezvény oldalán. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat is.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03