2020. június 5. péntek Fatime

Hírek - Élelmiszer

Jubilál a Magyar Borok Útja Rallye

Nem csak fővédnöke, résztvevője is lesz a 20. jubileumi Magyar Borok Útja Rallye-nak dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
 
 

Az idén 20. alkalommal megrendezésre kerülő boros élménytúra a szokásoknak megfelelően augusztus utolsó hétvégéjén felfedezi, és az élénk médiaérdeklődésnek köszönhetően népszerűsíti Magyarország szebbnél szebb tájait, borvidékeit és borászatait. Az autós túra mezőnye augusztus 28-30. között három nap alatt közel két tucat pincészetben tesz látogatást a Mátrai, Tokaji és az Egri Borvidéken.

A 20. Magyar Borok Útja Rallye a hazai borok, borvidékek, gasztronómia, turisztikai vonzerő, és környezetvédelem mellett kiemelt figyelmet fordít a tudatos és biztonságos közlekedés népszerűsítésére. A résztvevők az egyes állomásokon megkóstolhatják a legfinomabb helyi borokat, ugyanakkor az „iszik vagy vezet” elv szem előtt tartásával a sofőrök soha nem fogyasztanak alkoholt addig, míg a kijelölt napi táv teljesítése után le nem teszik a slusszkulcsot. A zéró tolerancia elvének megfelelően a pilótáknak rendszeresen meg kell fújniuk a szondát, emellett a szervezők hasonlóan szigorúan veszik a KRESZ szabályainak és a sebességhatároknak a betartását is.

A Magyar Borok Útja Rallye népszerűségét jelzi, hogy a 100 autóból álló mezőny induló helyeinek 85%-a már a verseny előtt három hónappal megtelt. Szakemberekből álló, megújult szervező csapat dolgozik, hogy a hagyományok megőrzése mellett az újdonságokra, a lendület megtartására és az élmények fokozására fókuszálva ünnepelje meg a Rallye alapításának 20. évfordulóját. Bíznak benne, hogy a körülbelül 250 résztvevő idén is fantasztikus élményekkel gazdagodva tér haza, és ahogy eddig is, sokan közülük a következő évben is rajthoz állnak majd.

A jubileum alkalmából a fővédnöki szerep ismételt elvállalása mellett idén résztvevőként is tervezi a versenyen való indulást dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Idén több autóipari szereplő is partnerként a Rallye mellé állt, pl. a Ford Credit, akik többek között 10 vadonatúj Ford tesztautót is biztosít a túrára. A Hunguest Hotels szállodalánccal hosszú távú együttműködést terveznek a szervezők, ennek első állomása, hogy mindkét este a Hunguest Grandhotel Galya**** falai között töltik a résztvevők.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu