2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Élelmiszer

Kamarai választások: 248 körzetben lehet majd szavazni

A november 3-i kamarai választásokon országosan 248 szavazási körzetközpontban adhatják le voksukat a kamarai tagok a 17 szakmai, érdekképviseleti szervezettel közös listát állító Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségére (MAGOSZ), vagy a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségére (MOSZ). A tagok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara portálján, illetve saját e-irodájukba belépve tájékozódhatnak a kijelölt szavazási körzetközpontról.
 
 

A pártoló és tiszteletbeli tagok, valamint a hatályos, de nem érvényesített őstermelői igazolvánnyal rendelkezők kivételével valamennyi, 2017. június 30-án tagsági jogviszonnyal rendelkező kamarai tag jogosult részt venni a november 3-i megyei küldöttválasztáson – áll a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleményében. A választás szervezésekor csaknem 360 ezer szavazó részére alakítják ki a voksolási feltételeket.

Országosan 248 választási körzetet jelöltek ki, majd a közlemény szerint a kamara – a megközelíthetőséget és az adott településeken élő, szavazásra jogosultak számát figyelembe véve – e körzetekhez rendelte hozzá az egyes településeket. A választási szabályzat értelmében a választásra jogosult tagokat a lakóhelyük, illetve székhelyük alapján sorolta be a kamara a megfelelő szavazási körzetbe. A szavazás helyéről a tagok a kamarai portálon és saját e-irodájukban tájékozódhatnak, illetve a későbbiekben postai úton választási értesítőt kapnak.

A kamarai tagoknak lehetőségük van arra, hogy ugyanazon megyén belül, de más szavazókörben adhassák le szavazatukat. Az átjelentkezéshez szükséges formanyomtatvány megtalálható a NAK portálján, illetve a falugazdász irodában is kérhető. A kitöltött formanyomtatványt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara posta- vagy email-címére kell eljuttatniuk az érintetteknek. A kérelemnek legkésőbb a megyei küldöttekről szóló szavazást megelőző ötödik napig, azaz október 29-én éjfélig kell a kamarához beérkeznie.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!