2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Hírek - Élelmiszer

Készenlét a keddi, dunai olajszennyezés kapcsán

Felkészültek a dunai olajszennyezés miatti esetleges beavatkozásra a magyar szakemberek. Folyamatosan figyelik a Dunán az olajszennyezés esetleges megjelenését és felkészültek a beavatkozásra - tájékoztatta az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kedden az MTI-t annak kapcsán, hogy reggel a pozsonyi téli kikötő területén mintegy 17 ezer liter gázolaj került a Dunába.
 
 

A vízügyi igazgatóság közleménye szerint a szlovák hatóságok arról tájékoztattak, hogy megkezdték a kárelhárítást. A szennyezést a kikötő területén belül megfelelő módon tudják kezelni, így csak kis mennyiség jutott a Dunába. A szennyezés nagy részét már sikeresen vissza is gyűjtötték, így az a szlovák szakemberek szerint semmilyen problémát nem fog okozni a magyar oldalon.

Ettől függetlenül a folyó hazai szakaszán figyelik a szennyezés esetleges megjelenését - közölte a vízügyi igazgatóság. Tájékoztatásuk szerint a felderítés eredményét követően születik döntés az esetleges készültségi fokozat elrendeléséről.

Korábban az MTI pozsonyi irodáját a helyi rendőrség szóvivője arról tájékoztatta, hogy a hozzávetőleg 17 ezer liter olajszármazék ömlött a Dunába egy átszivattyúzás során, üzemzavar miatt. A meghibásodás a pozsonyi téli kikötőben, az ásványi olajak átrakodó részlegében történt. A rendőrség előzetes információi szerint a szennyező anyag azt követően került a folyóba, hogy annak az egyik hajóba átszivattyúzása során elszakadt a vezeték, majd az olajos anyag az átrakodó medencébe ömlött.

 

forrás: MTI-Eco/Hvg

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu