2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Hírek - Élelmiszer

Két magyar termék a világ legjobb élelmiszerei között

A magyar chocoMe Kft. kávés-mogyorós Raffinée terméke bekerült a világ legjobb 50 élelmiszere közé a héten zárult Great Taste Award versenyen Londonban. A Donum Terrae Kft. tökmagolaja szintén nyert a verseny honlapja szerint. Az eseményen TOP50 Foods díjjal ismerték el a termékeket.
 
 

Magyar termék soha nem ért el még ekkora sikert a Great Taste Award versenyek történetében – közölte az MTI-vel a chocoMe Kft. A világ 50 legjobb élelmiszere díjazottjai között az idén három csokoládé termék szerepel, amelyből kettő egy gyártóhoz tartozik. A chocoMe csokoládék a világ 31 országában érhetők el. A díjazott termékek közé a cég kávés-mogyorós Raffinée drazsékülönlegességét  választották be.

Az idei versenyre több mint 12 ezer termékkel neveztek a világ több országából. A versenyre, több kategóriában, olyan csomagolt élelmiszerrel lehet nevezni, amely a fine food minőségbe sorolható. A terméket 400 zsűritag teszteli úgy, hogy a vakkóstoláson csak az íz alapján rangsorolják az élelmiszert.

A chocoMe árbevétele 2015-ben mintegy 465 millió forint, míg tavaly már csaknem 620 millió forint volt. A vállalkozás nyeresége 2015-ben 62 millió forint, tavaly pedig 64 millió forint volt.

A verseny honlapja szerint a Donum Terrae Kft. tökmagolaja szintén nyert a versenyen – írja az MTI. Az eseményen TOP50 Foods díjjal ismerték el a termékeket.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu