2021. április 11. vasárnap Leó, Szaniszló

Hírek - Élelmiszer

Két új sört dobott piacra a Borsodi: a napokban kerülnek a boltokba

A Borsodi Sörgyár idén is méltóképpen üdvözli a tavaszt; két ale típusú sörújdonsággal bővíti portfolióját. A két új termék a felsőerjesztésű, szűretlen Borsodi Gyömbér Ale, és a savanykás és édes ízpárosítású Borsodi Meggy Ale. Az utóbbi idők termékfejlesztéseit egy, a sörgyár történetének legnagyobb, 12 millió euró értékű beruházása alapozta meg, tartva a lépést a hazai és nemzetközi fogyasztói trendekkel.
 
 

A Borsodi Sörgyár tavaly mutatta be új portfoliójának első két tagját, az extra komlós Borsodi Hoppy-t, valamint a vállalat történetének első felsőerjesztésű termékét, a Borsodi IPA-t - írja közleményében a cég. Mindkét termék nagy siker lett a fogyasztók körében, így a Borsodi Sörgyár idén tavasszal a Borsodi Gyömbér Ale és a Borsodi Meggy Ale bevezetésével folytatja a sort. Az „ale” típusú sörök felsőerjesztéses technológiával készülnek, az eljárás először a középkori Belgiumban és Nagy-Britanniában tett szert népszerűségre, ám azóta sikeresen meghódította a sörkedvelők szívét világszerte. Intenzív ízkaraktere a többféle komló és maláta összetevőin alapszik, amit gyakran a sörrel együtt érlelt gyümölcsök mélyítenek tovább.

Az idei év két Borsodi újdonságáról ugyanaz elmondható, mint az új portfólió egészéről; fő lényegét az úgynevezett „Borsodis csavar” adja. Hétköznapjaink során számos meglepetés érhet, legyen az egy teljesen új ízvariáció, amivel még nem találkoztunk az itthoni boltok polcain vagy amikor egy régen várt ismerőst látunk a portfólióban - mondta el Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketing igazgatója, hozzátéve, hogy a Borsodi Meggy Ale esetében a lédús meggyel érlelt ale sörrel egy savanykás és édes ízösszhang fordulatos élményét kapják a fogyasztók, míg a Gyömbér Ale esetén a hazai sörgyártók kínálatában egyedülálló frissítő, fűszeres ízzel találkozhatnak. A Borsodi Meggy Ale, illetve a Borsodi Gyömbér márciusban jelennek meg a boltok polcain dobozos kiszerelésben.

Az újdonságokat körültekintő előkészítés előzte meg

Az új termékek fontos részét képezik a Borsodi Sörgyár stratégiájának, melynek középpontjában a hosszú távú építkezés, a hagyományok tisztelete mellett a folyamatos fejlődés áll. Ennek jegyében a Borsodi Sörgyár a tavalyi évben lezárta története legnagyobb beruházását, amelynek köszönhetően a bőcsi üzem kapacitása 2,5 millió hektoliterre bővült, amely így már a Molson Coors regionális központja.

A Borsodi Hoppy és a Borsodi IPA tavalyi sikere igazolta számunkra, hogy jó úton haladunk, ezért döntöttünk úgy, hogy idén tovább bővítjük a portfoliót”   

- hangsúlyozta Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatója.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu