Kicsalták a támogatást Fazekas volt hivatalától

agrarszektor.hu
Vádat emeltek két soltvadkerti férfi ellen, akik bor- és pálinkakészítéshez szükséges gépek és berendezések beszerzéséhez igényeltek jogtalanul pályázati támogatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH). Összesen 240 millió forint kárt okoztak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Csongrád Megyei Főügyészség vádirata szerint egy soltvadkerti székhelyű cég nevében az egyik vádlott 2008-ban 400 millió forintos támogatásra nyújtott be pályázatot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Csongrád megyei kirendeltségére bor- és pálinkakészítéshez szükséges eszközök beszerzésére. A férfi ezután szerződést kötött a másik vádlott által képviselt szlovákiai vállalkozással a berendezések szállítására, csaknem 500 millió forint értékben. A gépeket azonban Németországban vették meg, alig több mint 150 millió forintért. A szlovákiai cég közbeiktatására csupán a - végül 2010 őszén kifizetett - támogatás elszámolásához volt szükség. (Az MVH - amely 2010-től Fazekas Sándor agrárminiszter irányítása alá tartozott - idén janurtól jogutódlással megszűnt, és kifizető ügynökségi feladatait a Magyar Államkincstár vette át.)

A két férfit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolják. A vádlottak 240 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03