Kiderült: így készül idén az ünnepekre a mohácsi vágóhíd

Kiderült: így készül idén az ünnepekre a mohácsi vágóhíd

agrarszektor.hu
A minőségi elvárások, az ünnepek idején a hagyományos ételek miatt megélénkülő kereslet, valamint az állatjóléti és fenntarthatósági szempontok egyaránt indokolják a prémium magyar sertéshús vásárlását, nyilatkozta Lengl Tamás, az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója. A Magyarország legnagyobb és legmodernebb sertésvágóhídjának számító mohácsi üzem elsőszámú vezetője hozzátette, a Bonafarm Csoport stratégiai partnereként felkészültek arra, hogy kielégítsék az ünnepekre évről évre jelentősen megnövekedő keresletet.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Már kellő számban hizlalják a Bonafarm sertésintegrációs programjának keretein belül azokat a sertéseket, amelyek az ünnepi asztalra kerülnek, és a mohácsi vágóhíd felkészült a feldolgozásukra is, mondta el Lengl Tamás, az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója. A cégvezető hozzátette, hogy az egyébként alapelvárásként teljesítendő uniós, illetve magyar élelmiszerbiztonsági szempontoknál is szigorúbb feltételek garantálják, hogy a prémium termékek megvásárlása gasztronómiai, állatvédelmi és környezettudatossági szempontból is a legjobb választás.

A téma azért is különösen aktuális, mert a korábbi évek adatai alapján a sertéshús főszezonja következik az év utolsó hónapjában, az ünnepek közeledtével. A december ugyanis hagyományosan az a hónap, amikor a leginkább keresett a sertéshús, ilyenkor átlagban mintegy 25%-kal több fogy belőle Magyarországon. Az évről évre érezhető növekedés nem véletlen. A sertéshúsból készült téli, ünnepi fogások szerves részét képezik a hazai gasztronómiai hagyományoknak, legyen szó akár a karácsonyi töltött káposztáról, a kocsonyáról vagy ünnepi sertéssültről.

Lengl Tamás kifejtette, hogy a mohácsi vágóhíd a Bonafarm Csoport stratégiai partnere, melynek sertésintegrációjával együttműködve olyan szigorú rendszert alakított ki az elmúlt években, amely garantálja, hogy a legjobb minőségű sertéshús kerüljön a vásárlókhoz. Az MCS Vágóhíd Zrt. PICK Friss hús prémium termékcsaládja mögött olyan zárt, egységes rendszer van, amelynek minden mozzanata - a takarmánytermeléstől a malacelőállításon és hizlaláson át a vágásig és csomagolásig - Magyarországon zajlik, ráadásul egy kézben van. A zárt rendszer és a magyar eredet nem csak az ellátás folyamatossága miatt fontos, hanem élelmiszerbiztonsági szempontból is kiemelt tényező.

Az időnként a kereskedelemben óhatatlanul is megjelenő, bizonytalan eredetű, minőségében is gyengébb sertéshús helyett a szigorú élelmiszerbiztonsági feltételeknek megfelelő, GMO-mentes takarmányozás mellett előállított, kiváló gasztronómiai jellemzőkkel bíró PICK Friss hús termékek minősége messzemenőkig megfelel az igényes vásárlók elvárásainak. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a teljes egészében magyar eredetű, zárt, ellenőrzött rendszer egy esetlegesen kialakuló nemzetközi logisztikai nehézség idején sem akadályozza az ellátást, tette hozzá a vezérigazgató.

Érdekesség, hogy bár a magyar termékek preferálása és az ezt indokló racionális érvek több mint egy évtizede széles körben terjednek, az idei évben ezek a szempontok különösen felerősödnek. A magyar termelők támogatása, a magyar munkahelyek védelme, a logisztikai közelség fontosabbá válnak a mostani helyzetben, miközben a gazdasági, környezetvédelmi és állatjóléti szempontok továbbra is megszólítják a tudatos vásárlókat.

A minőség és a fenntarthatóság olyan szempontok, amelyeket a hétköznapokban is érdemes figyelembe venni, az ünnepek azonban mindenképp megérdemlik, hogy a legjobbat válasszuk

- fogalmazott Lengl Tamás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33