2021. június 25. péntek Vilmos

Hírek - Élelmiszer

Kiderült, milyen lesz a Soproni legújabb söre

Szakmai és fogyasztói zsűri választotta ki az idei év legjobb porterét a Soproni első sörversenyén. Az aranyérmes főzet jövőre a Soproni Óvatos Duhaj család tagjaként kapható lesz kiskereskedelmi forgalomban - tájékoztatta a HEINEKEN Hungária az agrárszektor.hu-t.
 
 

Új családtaggal bővül az első hazai nagyüzemi IPA és a barna lager párosa: a Soproni Óvatos Duhaj családba egy porter érkezik, amely nem mindennapi körülmények között született meg. A megszokottól eltérően nem termékfejlesztők munkájának az eredményeként fogant, hanem az első Soproni sörversenyen, amelyre összesen 24 nevezés érkezett.

A zsűri a döntő eseményt megelőző napon választotta ki a legjobb hét alkotást, majd a helyszínen ezeket újrakóstolták a fogyasztókból álló zsűrivel együtt, és közülük, szoros küzdelemben került ki győztesen Stubna Ágoston söre.

A porter tagja lesz 2019-től a Soproni Óvatos Duhaj családnak, a boltokban és a szórakozóhelyeken is kapható lesz, előreláthatólag a termékcsalád többi tagjával megegyező fogyasztói áron.

De milyen sör a porter?
A porter a felsőerjesztésű sörök (ale) családjába tartozó zamatos, édes, pörkölt aromájú sör, ízében az étcsokoládé és kávébab ízét is fellelhetjük. Ennek az erősen komlózott barna sörnek a 18. századi Angliában jegyezték le az első receptjét.


José Matthijsse, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója, a zsűri tagja szerint a termékcsalád kiszélesítésével a Soproni újabb lépést tesz azon fogyasztói felé, akik bár ragaszkodnak a tradicionális értékekhez, mégis szívesen kísérleteznek új ízekkel.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu