Kína úgy döntött, magyar tejet és lovakat vesz

agrarszektor.hu
Három nemzetközi mezőgazdasági megállapodást írt alá Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a kínai karantén hivatal illetékesével. A mérföldkőnek nevezett egyezmények révén megindulhat a magyar tejtermékek és élő lovak exportja Kínába.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Élelmiszerbiztonsági Egyetértési Nyilatkozatot, illetve a magyar tejtermékek és az élő ló exportjára vonatkozó eljárásrendet írt alá Fazekas Sándor és Zhang Qinrong, a Kínai Minőségellenőrzési és Karantén Hivatal (AQSIQ) miniszterhelyettese. Az AQSIQ megfelelőnek találta a magyarországi hatósági felügyeleti rendszert, így a ma megkötött úgynevezett tejprotokollal megkezdődhet a magyar tejlétesítmények céges akkreditációja, és megindulhat Kínába a tej kiszállításai is. Az élő ló kínai exportja pedig szorosabb szakmai munkakapcsolatot és együttműködést teremthet a kínai és a magyar lovas szakemberek között.

A magyar-kínai külkereskedelem komoly tényezője a mezőgazdaság és az élelmiszeripar - fogalmazott Fazekas Sándor. Kínába 2015-ben 46 millió euró értékben exportáltunk élelmiszergazdasági termékeket, bár ezzel a távol-keleti ország nem tartozott az évi 8 milliárd eurós magyar élelmiszerexport legfontosabb célországai közé.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?