Kiszabadult a börtönből Magyarország legnagyobb húsipari szereplője

agrarszektor.hu
Költségvetési csalással gyanúsították, a hírek szerint feketefoglalkoztatás állt a letartóztatása hátterében. Most a 24.hu megtudta, hogy nyolc hónapi fogság után elengedték. A Hungary-Meat tulajdonosa hazánk egyik legnagyobb húsipari szereplője, és a legnagyobb kapacitású sertésvágóhíddal rendelkezik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nyolc hónap után szabadon engedték a legnagyobb magyarországi vágóhíd tulajdonosát, Piero Pini olasz üzletembert - tudta meg a 24.hu. A kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosát még március elején vették őrizetbe jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt. Legutóbb 2017-ben Lengyelországban tartóztatták le adócsalás és feketefoglalkoztatás miatt.

A decemberi Agrárszektor Konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak. Regisztráljon most a december 4-5-i eseményre!

A cég főleg exportban erős, 40-50 országba adja el az áruját, így például Kínába, Hongkongba, Szingapúrba, Japánba, Dél-Koreába, az Egyesült Államokba és sok uniós országba is. Volt év, amikor a legvágott disznók 70-80%-a exportálásra került, de még a rosszabb időkben is minimum 60%-os volt a kivitel. A cég 2018-ban közel 64 milliárd forintos árbevétellel rendelkezett, ami komoly visszaesés az egy évvel korábbi, 105 milliárdot is meghaladó árbevételhez képest. A visszaesés egyik oka az afrikai sertéspestis, amelynek következtében több külföldi felvevőpiac is bezárult a Hungary-Meat Kft. előtt.

A cég nehézségei ezzel még nem értek véget, Piero Pinit március elején a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága letartóztatta, a hírek szerint csaknem 2 milliárd forintos költségvetési kárt okozott feketefoglalkoztatással. Most a főügyészség azért engedte szabadon, mert "a gyanúsított az okozott kár jelentős részét megtérítette" - áll a testület 24.hu-nak adott válaszában.

A 67 éves olasz üzletember Észak-Olaszországból, Sondrio megyéből érkezett Magyarországra. A régióban nagy hagyománya van a minőségi húskészítésnek, így a Pini-família is két szomszédos kistelepülésen, Grosio és Grosotto falvakban foglakozott hússal. Az olasz üzletember élete csupa titok és találgatás, nyilatkozatokat nem szokott kiadni, iskoláiról, végzettségéről és álmairól nincsenek nyilvános információk. Piero Pini 2003-2006 között a Budapest Honvéd FC tulajdonosa volt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?