2019. október 22. kedd Előd

Hírek - Élelmiszer

Klórt találtak a népszerű bébiételben

Klórtartalmú tisztítószer-maradvány jelenléte miatt visszahívta egyik bébiételét a dm üzletlánc. A termékből Magyarországon kívül több szomszédos országba is szállítottak.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Klórtartalmú tisztítószer maradványait mutatták ki a dm „Babylove bio eper-málna-alma” (babylove Erdbeere & Himbeere in Apfel) elnevezésű termékének német ellenőrzésekor - közölte a Nemzeti Élelmiszerlnc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az esetről az áruházlánctól és az uniós gyorsriasztási rendszerében (RASFF) szinte egy időben érkezett tájékoztatás a Nébih-hez. A kifogásolt termékből Magyarországon kívül Ausztriába, Csehországba, Horvátországba, Németországba és Szlovákiába szállítottak.

A termékkivonás a 05.07.2019. lejárati idejű és 190 grammos kiszerelésű terméket érinti, ezért az üzletlánc kivonta a forgalomból és visszahívja a fogyasztóktól. A korábban megvásárolt termékeket a dm üzletei visszaveszik. A Nébih is felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a fenti azonosítókkal ellátott bébiételt ne adják gyermekeiknek.

A klórvegyület (klorát) elsősorban az előállításkor felhasznált klóros víz következményeként fordulhat elő az élelmiszerekben. Ez az emberi testben a vér oxigénfelvételének képességét csökkenti, és hosszú távon megakadályozhatja a jód beépülését is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu