2022. május 20. péntek Bernát, Felícia

Hírek - Élelmiszer

Komoly segítséget kapnak az élelmiszeripari szereplők: ez most ingyen van

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari vállalkozások számára készített egy-egy kiadványt, mely a halal és a kóser tanúsítású élelmiszer-előállítás, -értékesítés követelményeit mutatja be - tudhattuk meg az Agrárkamara közleményéből.
 
 

Mind az iszlám, mind a zsidó előírásoknak megfelelően gyártott termékek és szolgáltatások iránt világszerte nagy a kereslet. A világ népességének több mint egyötöde muszlim, valamint világszerte sok millió zsidó vallású fogyasztó él. Mindkét vallás szigorú előírásokat támaszt az élelmiszerek terén. Azon élelmiszer-előállítók és -feldolgozók számára, akik ezen irányokba kívánják bővíteni piacukat, fontos megismerni ezeket a követelményeket, ami által e két célcsoport számára is termelhetnek, előállíthatnak élelmiszert.

A NAK által készített két kiadvány bemutatja a halal valamint a kóser élelmiszerek előállításának alapvető követelményeit, az ismeretanyagot a vállalkozások felhasználhatják a mindennapi munkájuk során. Az előírások ismerete, az elismert szervezetek által tanúsított termékek gyártásának képessége komoly nemzetközi versenyelőnyt jelenthet.

A két kiadvány ingyenesen elérhető a NAK internetes portálján. A halal-előírásokkal kapcsolatos tájékoztató ezen a linken, a kóserság előírásai pedig ezen a linken tölthetőek le.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
    Agrárszektor hírlevél
    Ne maradjon le a friss hírekről!
    Iratkozzon fel hírlevelünkre
    és járjon mindenki előtt.
    Mind a négyet bepipálom

    Sustainable World 2022

    Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

    Portfolio Digital Transformation 2022

    Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

    Hitelezés 2022

    Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!