2019. október 15. kedd Teréz

Hírek - Élelmiszer

Külföldön is felmérné a tanyákat a minisztérium

A határon túli tanyák felmérését és a támogatások külhoni kiterjesztését tervezi a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az egységes kárpát-medencei gazdaságfejlesztés érdekében. Az FM arra számít, hogy a külhoni régiókat is lefedő kapcsolati háló öt éve kezdődött kiépítése még az idén befejeződik majd.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Földművelésügyi Minisztérium a határon túli tanyák, tanyás térségek és külterületi gazdaságok felmérését szorgalmazza. A felméréstől az FM azt várja, hogy a külhoni régiókat is lefedő kapcsolati háló, amelynek a kiépítése öt éve kezdődött, még az idén befejeződik - mondta V. Németh Zsolt, a tárca államtitkára a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) tanyakutatási konferenciáján.

Az FM a tanyák, tanyás térségek megőrzése és fellendítése érdekében 2011-ben tanyafejlesztési programot indított. Ennek egyik pályázatsorozatán több mint 8 milliárd forinttal támogattak csaknem 1700 projektet. Idén nyáron pedig a Hungarikum Bizottság a magyar tanyát, mint tradicionális gazdálkodási létformát hungarikummá nyilvánította.

A tanyafejlesztés részeként könnyebbé vált a külterületi építkezés - állította az államtitkár.  gazdálkodók pedig öbb forráshoz juthatnak, miután a tanyavilág támogatása beépült a vidékfejlesztési programokba.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu