Külföldön is felmérné a tanyákat a minisztérium

agrarszektor.hu
A határon túli tanyák felmérését és a támogatások külhoni kiterjesztését tervezi a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az egységes kárpát-medencei gazdaságfejlesztés érdekében. Az FM arra számít, hogy a külhoni régiókat is lefedő kapcsolati háló öt éve kezdődött kiépítése még az idén befejeződik majd.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Földművelésügyi Minisztérium a határon túli tanyák, tanyás térségek és külterületi gazdaságok felmérését szorgalmazza. A felméréstől az FM azt várja, hogy a külhoni régiókat is lefedő kapcsolati háló, amelynek a kiépítése öt éve kezdődött, még az idén befejeződik - mondta V. Németh Zsolt, a tárca államtitkára a 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) tanyakutatási konferenciáján.

Az FM a tanyák, tanyás térségek megőrzése és fellendítése érdekében 2011-ben tanyafejlesztési programot indított. Ennek egyik pályázatsorozatán több mint 8 milliárd forinttal támogattak csaknem 1700 projektet. Idén nyáron pedig a Hungarikum Bizottság a magyar tanyát, mint tradicionális gazdálkodási létformát hungarikummá nyilvánította.

A tanyafejlesztés részeként könnyebbé vált a külterületi építkezés - állította az államtitkár.  gazdálkodók pedig öbb forráshoz juthatnak, miután a tanyavilág támogatása beépült a vidékfejlesztési programokba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?