2019. január 19. szombat Sára, Márió

Hírek - Élelmiszer

Látványosan jobbak a magyar pálinkák

Jelentősen javult a hazai pálinkák minősége a hatósági mérések szerint. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az ellenőrzött pálinkák 6 százalékában talált csak hibát.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Nébih 2014-ben és 2015-ben pálinkalaborjában több mint 300 pálinkát ellenőriztek, ezeknek 6 százaléka nem volt megfelelő – közölte a laboratorium.hu szerint egy szakmai tanácskozáson Mészáros Kálmán, a hivatal igazgatója. A legfőbb okok a nem megfelelő cukoreredet (30 %), a jelölési hibák (22 %, főleg az ágyas pálinkák alkoholfokánál), analitikai problémák (20 %), illetve érzékszervi vizsgálattal felderített hiányosságok voltak (15%).

Legutóbb a Panyolai Szilvórium Zrt. Szatmári ágyas pálinkáját találták „érzékszervileg hibásnak”. Az eset pálinkapiaci vitát váltott ki.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA
    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu