2020. június 5. péntek Fatime

Hírek - Élelmiszer

Lázár bejelentette: megalakul az új magyar "zászlóshajó"

A jövő héten megalakul az új mezőhegyesi ménesbirtok és tangazdaság. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az állami mintagazdaság létrehozásával az a kormány célja, hogy új „zászlóshajó” jöjjön létre a magyar agráriumban.
 
 

A jövő hét keddjén alakul meg az új mezőhegyesi nemzeti ménesbirtok és tangazdaság – jelentette be kormányinfós tájékoztatóján Lázás János. A ménesbirtokról szóló törvény szerint az állami mintagazdaság részvénytársasági formában működik majd.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A kormány a működéshez egymilliárd, a fejlesztésekhez ötmilliárd forintot biztosít. A mintagazdaság 9600 hektáron gazdálkodik majd, amelyből 8200 hektár szántó, több mint 1000 hektár pedig erdő.

Az új mintagazdaság létrehozásával az a cél, hogy a hazai mezőgazdaságban új „zászlóshajó” jöjjön létre – mondta Lázár János. (Mint ismert, hosszú ideig a szintén állami tulajdonú bábolnai gazdaságot nevezték a magyar agrárium „zászlóshajójának”, de a cég mára felszámolási-végelszámolási eljárásokban megszűnt). Lázár János szerint az új mezőhegyesi mintagazdaság feladata az lesz, hogy a hagyományok, az agrárképzési igények és a XXI. századi mezőgazdaság követelményei szerint működjön.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu