Lázár János a multik miatt átszabná a teljes magyar sörpiacot

agrarszektor.hu
Újraszabályozná Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a hazai sörpiacot, hogy helyzetbe hozzák a kisebb sörgyártókat. Szerinte meg kell vizsgálni, hogy a magyar tulajdonú kézműves manufaktúráknak milyen esélyük van a külföldi érdekeltségű, nagy magyarországi gyártókkal szemben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Megvizsgálná a kormány a sörgyárak működésének szabályozását, a nagy cégek és a kisebb magyar szereplők, valamint a vendéglátó-ipari vállalkozások viszonyát - közölte a HVG szerint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon. Érdemes az egész szabályozást megvizsgálni azután, ami az Igazi Csíki Sörrel történt, hogy egy kiszolgáltatott kis szereplőt "igyekszik eltaposni" egy multi - fogalmazott az Igazi Csíki Sör gyártója és a romániai Heineken közötti vitára utalva.

Milyen esélyük van a magyar tulajdonban lévő kézműves manufaktúráknak az országban működő, a piacot uraló négy nagy sörgyárral szemben? - tette fel a kérdést Lázár János. Szerinte a vendéglősök kiszolgáltatottak a nagy piaci szereplőknek.

Sérti az emberi méltóságot a vörös csillag
Magyarország tiszteletben tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, de elfogadhatatlannak tartja, hogy egy cég kereskedelmi, profitszerzési céllal mások emberi méltóságát sértő jelképeket használ - utalt Lázár János a Heineken logójára. Felidézte: a cég az 50-es években - éppen a politikai jelentése miatt - kifehérítette a csillagot sörösüvegein, és csak a '90-es évek óta használja újra a vörös csillagot. Előzőleg Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is arról beszélt, hogy "politikai tartalmat hordoz" a Heineken vörös csillaga, illetve hogy állami támogatást kaphat az Igazi Csíki Sör gyártója.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?