2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Hírek - Élelmiszer

Lázár: nem magyarok, ezért hiába kérjük az üzletláncokat

Nem lehet az osztrákhoz hasonló tejpiaci összefogást megvalósítani Magyarországon, mert a kiskereskedelem nincs magyar érdekkörben – hangoztatta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ha a kormánynak – hasonlóan az energia- és a bankszektorhoz – nagyobb befolyása volna, az üzletláncokat meg lehetne kérni arra, hogy magyar tejtermékeket vásároljanak.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Nem tudjuk megkérni a kiskereskedelmi láncokat, hogy magyar termelőktől magyar termékeket vásároljanak, mert nincsenek magyar érdekkörben – fogalmazott kormányinfós tájékoztatóján Lázár János. Így nem tudunk megvalósítani olyan összefogást, amely például Ausztriában alakult ki az osztrák kormány, illetve az ottani kiskereskedők és tejtermelők között. Jó lenne, ha az energia- és a bankszektorhoz hasonlóan a kiskereskedelemben is nagyobb lenne a magyar érdekkör – tette hozzá a miniszter.

Mint ismert, a hazai tejtermelők a hét elején tüntettek a veszteséget okozó, alacsony felvásárlási árak miatt. Szerintük az egyik legnagyobb problémát az árletörő hatású, dömpingáras tej- és tejtermékimport okozza.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu