Lázár: nem magyarok, ezért hiába kérjük az üzletláncokat

agrarszektor.hu
Nem lehet az osztrákhoz hasonló tejpiaci összefogást megvalósítani Magyarországon, mert a kiskereskedelem nincs magyar érdekkörben - hangoztatta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ha a kormánynak - hasonlóan az energia- és a bankszektorhoz - nagyobb befolyása volna, az üzletláncokat meg lehetne kérni arra, hogy magyar tejtermékeket vásároljanak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nem tudjuk megkérni a kiskereskedelmi láncokat, hogy magyar termelőktől magyar termékeket vásároljanak, mert nincsenek magyar érdekkörben - fogalmazott kormányinfós tájékoztatóján Lázár János. Így nem tudunk megvalósítani olyan összefogást, amely például Ausztriában alakult ki az osztrák kormány, illetve az ottani kiskereskedők és tejtermelők között. Jó lenne, ha az energia- és a bankszektorhoz hasonlóan a kiskereskedelemben is nagyobb lenne a magyar érdekkör - tette hozzá a miniszter.

Mint ismert, a hazai tejtermelők a hét elején tüntettek a veszteséget okozó, alacsony felvásárlási árak miatt. Szerintük az egyik legnagyobb problémát az árletörő hatású, dömpingáras tej- és tejtermékimport okozza.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?