Lejár a határidő! - Egyeztessen időpontot, aki új igazolványt akar

agrarszektor.hu
Március 21-én még kiválthatják új igazolványaikat, illetve visszamenőlegesen érvényesíthetik hatályos dokumentumaikat az őstermelők, mivel a március 20-i, eredeti határidő az idén vasárnapra esik. Az utolsó napon azonban valószínűleg már csak azok intézhetik ügyeiket az agrárkamarai falugazdászoknál, akiknek előre egyeztetett időpontjuk van.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Március 21-én, vagyis jövő hétfőn még lesz lehetőség arra, hogy az őstermelők hatályát vesztett igazolványuk helyett újat váltsanak ki, illetve még hatályos dokumentumaikat január elsejei, visszamenőleges határidővel érvényesítsék. A korábbi években megszokott, március 20-i ügyintézési határidő ugyanis az idén vasárnapra esik. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleménye szerint azonban március 21-én valószínűleg már csak azoknak lesz lehetőségük az ügyintézésre az agrárkamarai falugazdászoknál, akiknek előre egyeztetett időpontjuk van.

Az ügyintézés gyorsítása érdekében a falugazdász-irodák többsége március 19-én (szombaton) is nyitva tart. Azoknak az őstermelőknek, akik 2014-ben vagy 2015-ben váltották ki igazolványukat, így az még hatályos, és emellett van erre az adóévre érvényes értékesítési betétlapjuk is, most nem kell kicserélniük igazolványukat. Számukra az új őstermelői kormányrendelet lehetővé teszi, hogy meglévő igazolványukat 2016. október 1. és december 31. közötti időszakban cseréljék le. Ezért lehetőség szerint március 21-e után intézzék őstermelői igazolványokkal kapcsolatos ügyeiket azok, akikre a március 21-i jogvesztő határidő nem vonatkozik - hívja fel a figyelmet a NAK.

A kamara saját honlapján közzétett egy előre kitölthető táblázatot is, amelyben az őstermelők rögzíthetik a saját, illetve a használatukban lévő földterületek adatait. E táblázat kitöltése a NAK szerint valamennyi őstermelő számára javasolt, de kifejezetten azoknak, akik több földterületen, illetve helyrajzi számon folytatnak őstermelői tevékenységet.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?