2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Élelmiszer

Lejárt élelmiszereket találtak a híres étteremben

Egy Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében mintegy 150 kilogramm lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A napokban tartottak ellenőrzést az étteremben a hivatal szakemberei, ahol számos adminisztratív, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hibát tártak fel az ellenőrök.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A hajdószoboszlói 4 csillagos Hotel Silver étterem ellenőrzésekor a hivatal szakemberei 21 tétel, összesen 151 kilogramm lejárt minőségmegőrzési idejű, illetve nem nyomon követhető élelmiszert találtak, amelyek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt. A hatóság a jogsértő termékeket a forgalomból kivonta és felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható – írja közleményében a Nébih.

A helyszínen számos higiéniai és adminisztratív probléma is akadt. Többek között a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot. Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így maga az önellenőrzés értelmét vesztette. A hatóság határidő kitűzésével felhívta az élelmiszervállalkozást a hibák kijavítására és a jogszerű működés helyreállítására - közölte a Nébih.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu