2020. szeptember 20. vasárnap Friderika

Hírek - Élelmiszer

Lejárt élelmiszereket találtak a híres étteremben

Egy Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében mintegy 150 kilogramm lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A napokban tartottak ellenőrzést az étteremben a hivatal szakemberei, ahol számos adminisztratív, higiéniai és élelmiszerbiztonsági hibát tártak fel az ellenőrök.
 
 

A hajdószoboszlói 4 csillagos Hotel Silver étterem ellenőrzésekor a hivatal szakemberei 21 tétel, összesen 151 kilogramm lejárt minőségmegőrzési idejű, illetve nem nyomon követhető élelmiszert találtak, amelyek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt. A hatóság a jogsértő termékeket a forgalomból kivonta és felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta. Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható – írja közleményében a Nébih.

A helyszínen számos higiéniai és adminisztratív probléma is akadt. Többek között a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot. Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így maga az önellenőrzés értelmét vesztette. A hatóság határidő kitűzésével felhívta az élelmiszervállalkozást a hibák kijavítására és a jogszerű működés helyreállítására - közölte a Nébih.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu