2020. március 30. hétfő Zalán

Hírek - Élelmiszer

Lidl: nem volt semmi baj a lengyel virslivel

Hatósági szempontból kifogástalan minőségű volt az a lengyel baromfi virsli, amelyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kivont a kereskedelemből – reagált a hivatal intézkedésére a Lidl Magyarország. Az üzletlánc szerint csak a megnevezés nem felelt meg a magyar jogszabályoknak
 
 

Nem minőségi kifogás miatt hívta vissza a Nébih a lengyel gyártású BARONI baromfi virslit – hangsúlyozta közleményében a Lidl Magyarország. Az üzletlánc szerint a termék minősége hatósági szempontból kifogástalan, és kizárólag megnevezése nem felel meg a jelenlegi hazai jogszabályi előírásoknak. A terméket a Lidl Magyarország a hatóság határozatának értelmében visszahívta az értékesítésből.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Mint ismert, a Nébih azt közölte, hogy a megmintázott lengyel virsliben a hústartalom csupán 18 százalék volt az előírt 40 százalékkal szemben. A készítmény fő összetevőként 43 százalékban csontokról mechanikusan lefejtett húst, úgynevezett MSM-et tartalmazott. Az európai uniós előírások alapján azonban az MSM nem tekinthető húsnak, így a hústartalomba sem számítható bele. A terméket tehát jogellenesen hozták virsli megnevezéssel forgalomba Magyarországon – állította a Nébih.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu