2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Hírek - Élelmiszer

Magyar cégek húst vihetnek a Fülöp-szigetekre

Megnyílt a Fülöp-szigeteki piac a kaposvári, a kisvárdai és a nyírbátori húsüzem előtt. Az üzemek exportengedélyének kiadásával hároméves engedélyezési folyamat zárult le.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A kaposvári, a kisvárdai és a nyírbátori üzem exportengedélyének kiadását hosszas egyeztetések, valamint egy 2014. októberi helyszíni audit előzte meg - közölte a Földművelésügyi Minisztérium. A dokumentumok átvételével közel hároméves engedélyezési folyamat zárult le. Az egyedi akkreditációjuk tanúsítványát Emmanuel Pinol, a Fülöp-szigetek agrárminisztere adta át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek, amellyel lehetővé vált, hogy a vállalatok a közeljövőben megkezdhessék termékeik exportálását a délkelet-ázsiai országba.

Az agrárminiszterek megállapodtak abban, hogy szakértői csere indul a mezőgazdasági kutatás területén, különösen a rizstermelésben és a szarvasmarha-tenyésztésben. Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság 2010 óta folytat tárgyalásokat a Fülöp-szigeteki hatósággal - a magyar cégek igényeinek megfelelően - sertés-, baromfi- valamint marhahús exportlehetőségéről. A jövőben további üzemek auditálása várható.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

    Agrometeorológia

    IDŐJÁRÁSA

    A szakértő szemével

    Támogató:

    Agrárszektor Konferencia 2019

    Most extra kedvezményes áron >>

    Itt keressen minket
    © 2017. Agrárszektor.hu