2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Élelmiszer

Magyar cégek léphetnek be a brazil piacra

Hamarosan Brazíliába is szállíthatnak termékeket az exportra jelentkezett magyar élelmiszer-vállalkozások, mivel több húsfeldolgozó cég és tejüzem is exportengedélyt kapott. A korábban nehezen megközelíthető brazil piacon több más, eddig is jelenlévő vállalat bővíthette termékválasztékát.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Huszonegy magyar, marha- és sertéshús feldolgozásával foglalkozó cég, illetve tejüzem szerzett exportengedélyt Brazíliába - írja közleményében Földművelésügyi Minisztérium. Emellett hat olyan vállalat bővíthette termékválasztékát, amely eddig is jelen volt a dél-amerikai ország piacán.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) 2016 óta egyeztetett a brazil szaktárca (MAPA) képviselőivel az exportra jelentkezett magyar cégek elfogadásáról. Kezdetben a tárgyalások lassan haladtak, de az Európai Unió és Brazília közötti kapcsolatok kedvező alakulása miatt tavaly májusban a dél-amerikai állam enyhített korábbi szemléletén – áll a tárca közleményében.

A kibővített üzemlista benyújtásával egy időben a nagykövetség átadta a MAPA részére a magyar állategészségügyi hatóság által összeállított, a kiszállításokhoz szükséges exportbizonyítvány-tervezeteket is. Azok elfogadásával, valamint a kiszállítandó termékek brazil partneren keresztül kezdeményezett regisztrációja után megindulhatnak a hazai marha- és sertéshús, illetve a tej- és tejtermékszállítmányok a dél- amerikai országba.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu