2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Hírek - Élelmiszer

Már Indiában is tudnak a híres magyar pálinkáról

Diplomáciai testületek képviselőivel tárgyalt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Agárdon, a Pálinka Kóstoló napon. A tárcavezető többek között egyeztetett az új indiai nagykövettel és Bosznia-Hercegovina budapesti nagykövetével is.
 
 

Fazekas Sándor a diplomáciai testületek képviselőit azért látta vendégül a Pálinka Kóstoló napon, mert az a cél, hogy a Hungarikumokat ők is megismerjék, és hazájukba jó hírét vigyék – fogalmaz az agrártárca közleménye. A rendezvényen a miniszter egyeztetett Rahul Chhabrával, az Indiai Köztársaság új budapesti nagykövetével is. A felek agrárprofilú cégek közötti együttműködési lehetőségekről tárgyaltak, és Fazekas Sándor biztosította tárgyalópartnerét, hogy a magyar tapasztalatokat és szakértelmet - különösen a tudást és a technológiai transzfert - átadjuk az indiai partnereknek, amelyben kiemelt szerepet kaphatnak a minisztérium háttérintézményei, kutatóintézetei.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2015: két nap, 60 előadó, 700 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

 

A miniszter Aleksandar Dragièeviæcsal, Bosznia-Hercegovina budapesti nagykövetével is egyeztetett, aki kiemelte, hogy a mezőgazdasági szektorban látja Bosznia-Hercegovina kitörési lehetőségét és számítanak a magyar szakértelemre is. Magyarország az itteni tapasztalatokat át kívánja adni és szakértői segítséget nyújt a mezőgazdasági fejlesztésekhez, kiemelve az uniós projektek –Twinning és TAIEX – szerepét.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu