Már mindenkit be tud azonosítani a fontos hivatal

agrarszektor.hu
Befejeződött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerének fejlesztési projektje, amely az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében valósult meg - közölte a Nébih. A projekt mintegy 400 millió forint felhasználásával másfél év alatt valósult meg, 100 százalékban uniós finanszírozással.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!

Az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer (FELIR) kifejlesztésével megvalósult az aktív élelmiszerlánc szereplők azonosítása, a rájuk vonatkozó adatok egységes kezelése, valamint a felügyeleti díj beszedésének támogatása és egy átfogó ellenőrzési rendszer kiépítése. Mindez azért volt fontos, mert a korábbi nyilvántartásba-vételi folyamatok nem voltak egységesek. Ezért az ügyfelek nehezebben juthattak információkhoz, emellett a hatóság ellenőrzési és mintavételi tevékenységét is bonyolultabb volt összehangolni.

A fejlesztést követően a vállalkozók elektronikusan is intézhetik ügyeiket és hozzáférnek a hivatal által nyilvántartott releváns adataikhoz.

A rendszer kidolgozásnál a hivatal munkatársai figyelembe vették a növekvő felhasználói igényeket és a költséghatékonyságot is. A javuló hatósági felügyeletnek köszönhetően a feketegazdaság felszámolása is hatékonyabbá válik - közölte a Nébih.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03