2021. december 5. vasárnap Vilma

Hírek - Élelmiszer

Már postázzák az új kamarai igazolványokat

Megkezdték az új kamarai igazolványok kipostázását a nem őstermelő, illetve az egységes kérelembeadása során a kamara falugazdász-hálózatát 2016-ban igénybe vevő tagok részére. Első körben csaknem 10 ezren kapják kézhez a kamarai kártyát ajánlott küldeményként, a többieknek viszont várniuk kell rá.
 
 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) új, plasztikalapú igazolványokhoz juttatja azokat a kamarai tagokat, akik eddig nem rendelkeztek ilyennel. 10 ezren azonnal megkapják, a fennmaradó további 100 ezer tag számára pedig a kártyák gyártása, küldése és kézbesítése folyamatosan történik meg.

A postázásra kerülő, nagyjából 110 ezer kamarai igazolvány használata a kamarai jogviszony igazolása mellett jelentősen felgyorsítja az adminisztrációs folyamatokat, lerövidíti a falugazdászoknál az ügyintézéssel töltött időt. A gyorsabb és gördülékenyebb ügyintézés a várakozás idejét is jelentősen csökkentheti.

Az igazolványok révén gyorsabbá válik az ügyintézés

Fontos, hogy a kártya kézhezvételét követően a tagok minden alkalommal vigyék azt magukkal, amikor ügyintézés céljából felkeresik a lakhely/székhely szerinti illetékes falugazdászt, hiszen az igazolvány a kamarai tagság igazolására szolgáló eszköz - áll a NAK közleményében. A kamarai igazolvány nyújtotta elektronikus megoldásoknak köszönhetően a falugazdászok naprakész információkkal rendelkezhetnek a tagok ügyeinek állapotáról és azok folyamatairól, valamint a folyamatok nyomon követése is egyszerűsödik.

A kamarai igazolvány felhasználhatósági köre a jövőben jelentősen bővül. A korábban kiadott kedvezményre jogosító kamarai kártyá az új igazolványok kézhezvételével inaktiválják.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó