Már tesztelik azt a drónt, amelyik ki tudja szállítani a megrendelt pizzát

agrarszektor.hu
Az Egyesült Államokban már tesztelik azt a drónt, amely pizzafutárok helyett házhoz szállíthatja a megrendelt pizzát. A prognózisok szerint a drónok a mezőgazdaságban, az élelmiszeriparban és a vendéglátásban egyaránt elterjedhetnek. Az agrártechnológiai ágazatban végrehajtott befektetések értéke a tavalyi 25 milliárd dolláros rekord után az idén szinte biztosan tovább nő, de azért óvatosság is jellemzi a fejlesztéseket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Óvatos, defenzív" - ezekkel a jelzőkkel is illetik a Farm Future által ismertetett szakértői jelentés megkérdezettjei saját argár-tech beruházásaikat. A Boston Consulting által készített felmérés résztvevőinek több mint 80 százaléka állította, hogy inkább jelenlegi üzleti eredményeinek védelme érdekében fektet az agrártechnológiába, semmint az új piacok reményében. A kockázati tőkések 58 százaléka úgy látja: a szektorban működő start-upokba fektetett összegek nem veszélyeztetik a jelenlegi nagy játékosok pozícióit, sőt, az így feltőkésített kisvállalatok felvásárlási célpontokká válhatnak a nagy konszernek számára.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

Míg 2013-ban a kockázati tőkések 900 millió dollárt fektettek az ag-tech start-upokba, addig az összeg a tavalyi év végére globális szinten elérte a 3 milliárd dollárt. A teljes agrártechnológiai szektor értéke pedigt 2015-ben a rekordnak számító 25 milliárd dolláros szinten volt, és a szakértők idén további növekedésre számítanak.

Nemsokára már csak megrágnunk kell az ételt, sőt, lehet, hogy már azt sem" - vázolta a terveket a New York-i Pensa termékfejlesztő vállalat vezetője. Marco Perry szerint a robotok az agrárium és az élelmiszeripar után a vendéglátásban is elterjednek a legkisebb pékségektől a gyorsétterem láncokig. Ebben egyetért vele David Tal, a Quantumrun tanácsadó cég elnöke is, aki szerint elsősorban a hatósági engedélyezés áll a robotok terjedésének útjában, de öt-tíz éven belül elterjednek a teljes mértékben automatizált éttermek.

A folyamat kicsiben már elkezdődött. A San Francisco-i Eatsa például automata kasszákat használó önkiszolgáló éttermeket működtet, sikerrel. Mindenki az ügyfelünk lehet, aki szeretne vásárolni, de nem akar sorban állni - mondta el a Fox Newsnak a társ-alapító Scott Drummond.

De ha valakinek az automata étterembe sincs kedve elmenni, hamarosan drónnal szállítathatja házhoz a kedvenc pizzáját. Nevada állam egyes részeiben már több hónapja tesztelik, hogyan teljesít pizzafutárként a Flirtey nevű drón. Az apró automata repülők gyártójának vállán nagy a teher, hiszen az Egyesült Államok legnépszerűbb pizzás cégeitől, így a 7-Eleventől és a Domino's-tól is kaptak megbízást drónos kiszállításra. A Flirtey azt reméli, hogy 2017 második felére rendszeresítheti a pizza-drón szolgáltatást a tengerentúlon.

Forrás: syngenta.blog.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?