Marhahúst adnánk datolyáért

MTI
Tunézia húsokat és gabonát venne, mi pedig olívaolajat és datolyát hozhatnánk onnan.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Főleg vörös húsokat és gabonát vásárolna Tunézia Magyarországról. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Abdelwaheb Matar tunéziai kereskedelmi miniszterrel Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Budapesten.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közlemény arról tájékoztatott, hogy az egyeztetésen az élelmiszeriparban rejlő gazdasági, kereskedelmi együttműködési lehetőségeket tekintette át a magyar és a tunéziai miniszter.

A találkozón Fazekas Sándor nagy hangsúlyt fektetett a vörös húsok - marhahús, illetve a birka- és bárányhús -, valamint a gabona lehetséges exportjára, és a nyers foszfát potenciális behozatalára, illetve az állattenyésztési együttműködésre. Az egyeztetésen Tunézia részéről felmerült olívaolaj és datolya Magyarországra hozatala is.

Abdelwaheb Matar üzletemberekből álló delegáció kíséretében érkezett Magyarországra. Elsősorban az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK) tekintik meg, de más gazdasági ágazatokhoz kapcsolódóan - egyebek mellett a megújuló energia, vasúti gépgyártás, turisztikai, termálfürdő-beruházások - is folytatnak tárgyalásokat.

A legutóbbi tunéziai-magyar gazdasági együttműködési vegyes bizottsági ülés 2012 novemberében volt; a tárgyalásnak köszönhetően azóta jelentősen fellendült a két ország közti kapcsolat - emlékeztet a közleményben a VM.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?