2021. április 16. péntek Csongor

Hírek - Élelmiszer

Megállapodást kötöttek a kelet- és közép-európai országok pékszövetségei

Együttműködési megállapodást írt alá egymással a magyar, a szlovák, a lengyel, a cseh és a román pékszövetségek tagjai a Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozón. Az elfogadott nyilatkozat szerint a szervezetek egyetértenek az Európai Bizottság kezdeményezéseivel, amelyeknek célja a pékek helyzetének javítása az élelmiszer-ellátási láncban. A csúcstalálkozó résztvevői ezen kivül abban is megállapodtak, hogy a saját területeiken tisztességes gyakorlati alapelveket valósítanak meg, tiszteletben tartva az egyes országos hatályos jogszabályokat.
 
 

Sütőipari együttműködési megállapodást fogadtak el, és írtak alá a Magyar Pékszövetség, a Szlovák Pékszövetség, a Lengyel Pékszövetség, a Román Pékszövetség, valamint a Cseh Pékszövetség képviselői a 2018. június 9-én Budapesten megrendezett Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozón - írja a Magyar Pékszövetség. A nyilatkozat szerint a pékszövetségek üdvözlik az Európai Bizottság kezdeményezéseit, amelyeknek célja a pékek helyzetének javítása az élelmiszer-ellátási láncban, különös tekintettel az élelmiszer-ellátási lánc működésének javításával foglalkozó magas szintű fórumra, valamint a termelői szervezetek, beleértve a szövetkezetek fejlődéséhez hozzájáruló intézkedésekre.

A találkozó résztvevői az ajánlások alapján abban is megállapodtak, hogy a saját területeiken tisztességes gyakorlati alapelveket valósítanak meg, teljes mértékben tiszteletben tartva az egyes országos hatályos jogszabályokat. Továbbá abban is megállapodtak, hogy a fentiekben egyeztetett tevékenységek területén elért eredményeiket a jövőbeli közös együttműködés céljából megosztják egymással.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu