2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Élelmiszer

Megállapodást kötöttek a kelet- és közép-európai országok pékszövetségei

Együttműködési megállapodást írt alá egymással a magyar, a szlovák, a lengyel, a cseh és a román pékszövetségek tagjai a Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozón. Az elfogadott nyilatkozat szerint a szervezetek egyetértenek az Európai Bizottság kezdeményezéseivel, amelyeknek célja a pékek helyzetének javítása az élelmiszer-ellátási láncban. A csúcstalálkozó résztvevői ezen kivül abban is megállapodtak, hogy a saját területeiken tisztességes gyakorlati alapelveket valósítanak meg, tiszteletben tartva az egyes országos hatályos jogszabályokat.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Sütőipari együttműködési megállapodást fogadtak el, és írtak alá a Magyar Pékszövetség, a Szlovák Pékszövetség, a Lengyel Pékszövetség, a Román Pékszövetség, valamint a Cseh Pékszövetség képviselői a 2018. június 9-én Budapesten megrendezett Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozón - írja a Magyar Pékszövetség. A nyilatkozat szerint a pékszövetségek üdvözlik az Európai Bizottság kezdeményezéseit, amelyeknek célja a pékek helyzetének javítása az élelmiszer-ellátási láncban, különös tekintettel az élelmiszer-ellátási lánc működésének javításával foglalkozó magas szintű fórumra, valamint a termelői szervezetek, beleértve a szövetkezetek fejlődéséhez hozzájáruló intézkedésekre.

A találkozó résztvevői az ajánlások alapján abban is megállapodtak, hogy a saját területeiken tisztességes gyakorlati alapelveket valósítanak meg, teljes mértékben tiszteletben tartva az egyes országos hatályos jogszabályokat. Továbbá abban is megállapodtak, hogy a fentiekben egyeztetett tevékenységek területén elért eredményeiket a jövőbeli közös együttműködés céljából megosztják egymással.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu