2019. december 15. vasárnap Valér

Hírek - Élelmiszer

Megdöbbentő! - Minden héten öngyilkos lesz egy gazda

Minden héten öngyilkosságot követ el egy farmer Angliában – derül ki a legújabb hivatalos felmérésekből. Egyre több szigetországi gazda küzd depresszióval, vagy depresszióhoz kötődő tünetekkel. A helyzetre egy új, közösségi oldalakon terjedő megmozdulással is felhívják a figyelmet.
 
 

Egyre depressziósabbak a gazdálkodók az Egyesült Királyságban (EK) – áll az EK környezetvédelmi-, élelmiszer és vidékfejlesztési minisztériumának felmérésében. Emiatt csak Angliában minden héten legalább egy gazda öngyilkosságot követ el, és a fiatal gazdálkodók több mint fele szorongásos tünetekkel küzd.

A megkérdezett termelők leginkább bevételeik és a jövőjük miatt aggódnak – írja a munchies.vice.com. A probléma súlyosságára hívná fel a figyelmet az a közösségi oldalakon terjedő megmozdulás is, amelyet egy fiatal gazda öngyilkossága után indítottak el civil összefogással az év közepén Angliában. A kezdeményezéshez a Twitter-, a Facebook- és az Instagram-felhasználók is csatlakozhatnak.

A résztvevőknek általában olyan képet kell feltölteniük és megosztaniuk a közösségi oldalaikon, amelyen traktorral pózolnak, majd a képet meg kell jelölniük a #tractorselfie4rob keresőszóval. Az akcióval azt szeretnék demonstrálni, hogy figyelnek a gazdákra és nem hagyják őket egyedül a problémáikkal.

A képek megosztása mellett a résztvevők adományokat is adhatnak egy civil szervezetnek, amelyet a fiatal gazdálkodók számára hoztak létre a szigetországban. Nagy-Britannián kívül kanadai, amerikai és ausztrál gazdálkodók is csatlakoztak a megmozduláshoz.

A kampányban résztvevő pszichológusok és szociológusok szerint a közösségi oldalakkal könnyebben felhívhatják a figyelmet az agrárágazati szereplők nehézségeire. Szerintük ugyanis a gazdákat nem csak a kiszámíthatatlan árak és az időjárás, hanem az egyedül töltött hosszú munkaórák és az elszigetelődés veszélye is fenyegeti. Ráadásul az utóbbi időben egyre több kapcsolatot vélnek felfedezni a depresszióhoz köthető különböző betegségek és a növényvédő szerek használata között.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu