Megdöbbentő videó: már a savanyúság sem magyar?

agrarszektor.hu
Engedély nélkül és rendkívül rossz higiéniai körülmények között készítette a savanyúságot az a vecsési "kistermelő", akit a hét elején ért tetten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az illegális előállító helyen mintegy 38 tonna terméket foglaltak le és intézkedtek annak megsemmisítéséről. Az akcióval egy időben egy fővárosi piac savanyúságos üzletét is ellenőrizték a szakemberek, amelyet az árukészlet forgalmi korlátozása mellett hatósági zár alá helyeztek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Nébih a vecsési "kistermelő" ellenőrzésekor megállapította, hogy az előállító engedély nélkül, megdöbbentően rossz higiéniai viszonyok között, nagyüzemi szinten készítette a savanyúságokat. A házi savanyúságként eladott termék egy része thaiföldi kukoricakonzervből, valamint a nagybani piacon vásárolt zöldségekből készült, teljesen ellenőrizetlen körülmények között.

A helyszínen jelöletlen, penészes káposztát, fokhagymát, uborkát, paprikát és egyéb zöldségeket találtak az ellenőrök. Az üzem pincéjében nem élelmiszeripari célra engedélyezett edényekben, hordókban savanyították a termékeket, az előállításról azonban semmilyen nyilvántartást sem vezettek. A helyszínen mintegy 38 tonna terméket forgalmi korlátozását és azonnali megsemmisítését rendelték el.

A vecsési ellenőrzéssel egy időben egy fővárosi piac savanyúságokat forgalmazó üzletét is ellenőrizte a Nébih. Az üzletet további intézkedésig - a mintegy 1,4 tonna jelöletlen árukészlet forgalmi korlátozása mellett - hatósági zár alá helyezték az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek.

A Nébih ezt a videót készítette a vecsési ellenőrzésről:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?