Elősütött és panírozott (úgynevezett pané) termékek gyártásának fejlesztését kezdte el, illetve új regionális kutatás-fejlesztési központot is kialakít Veszprémben a Pannontej Zrt. – írja közleményében a vállalat. A termékek gyártásához két új gyártósort helyeznek üzembe, valamint új épületet, raktárat és kutatóközpontot is létrehoznak.
A több milliárd forint értékű beruházás eredményeként épülő központ, a jelentős gyártásivolumen-növekedés mellett új munkahelyeket is teremt. A mostani fejlesztésekkel az üzem jelenlegi gyártásikapacitása megduplázódik, a Veszprémben gyártott új sajtok pedig főleg exportra – az európai, a kínai és az amerikai piacra – kerülnek majd.
A már elindult építési munkálatok első szakasza a tervek szerint szeptemberben zárul. A folyamat második fázisában – az európai gyártási kapacitások optimalizációja révén – a pané termékek gyártósora a Savencia csoport csehországbeli, hesovi egységéből 2019 januárjában érkezik Veszprémbe.
A vállalat középtávon egy másik, modern gyártósor beszerzését is tervezi, amely további kapacitásbővítést eredményezhet az üzemben. A veszprémi gyár a jövőben nemzetközi innovációs és fejlesztési központként működik majd.