2019. augusztus 17. szombat Jácint

Hírek - Élelmiszer

Megduplázza veszprémi kapacitásait a Pannontej

Több milliárd forintos beruházással megduplázza veszprémi üzeme gyártókapacitását a francia érdekeltségű Pannontej Zrt. A vállalat egyik legnagyobb globális innovációs és fejlesztési központját telepíti a városba, így Csehországból ide kerül a Savencia-csoport panírozott specialitásainak gyártása.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Elősütött és panírozott (úgynevezett pané) termékek gyártásának fejlesztését kezdte el, illetve új regionális kutatás-fejlesztési központot is kialakít Veszprémben a Pannontej Zrt. – írja közleményében a vállalat. A termékek gyártásához két új gyártósort helyeznek üzembe, valamint új épületet, raktárat és kutatóközpontot is létrehoznak.

A több milliárd forint értékű beruházás eredményeként épülő központ, a jelentős gyártásivolumen-növekedés mellett új munkahelyeket is teremt. A mostani fejlesztésekkel az üzem jelenlegi gyártásikapacitása megduplázódik, a Veszprémben gyártott új sajtok pedig főleg exportra – az európai, a kínai és az amerikai piacra – kerülnek majd.

A már elindult építési munkálatok első szakasza a tervek szerint szeptemberben zárul. A folyamat második fázisában – az európai gyártási kapacitások optimalizációja révén – a pané termékek gyártósora a Savencia csoport csehországbeli, hesovi egységéből 2019 januárjában érkezik Veszprémbe.

A vállalat középtávon egy másik, modern gyártósor beszerzését is tervezi, amely további kapacitásbővítést eredményezhet az üzemben. A veszprémi gyár a jövőben nemzetközi innovációs és fejlesztési központként működik majd.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu