Megemlékeztek Magyarország egyik legnépszerűbb szőlőfajtájának nemesítőjéről

Megemlékeztek Magyarország egyik legnépszerűbb szőlőfajtájának nemesítőjéről

agrarszektor.hu
Szerencsésnek mondhatja magát, akinek életművét nemcsak saját korában, de generációkkal később is elismerik. Ehhez maradandót, értéket kell hagyni az utókorra, köszöntötte a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő halálának 10 éves évfordulója alkalmából rendezett emlék- és fotókiállítás résztvevőit.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Feldman Zsolt az ünnepségen úgy fogalmazott: Bakonyi Károly személye és munkássága előtt tisztelgünk, egy olyan életmű előtt, amelyet az egész magyar nemzet figyelemreméltónak tart, amely a mai napig meghatározza az ország borkultúráját. Ezért kiemelkedő nemzeti érték, a Magyar Értéktár része 2017 óta ez a munkásság, amelynek a Cserszegi fűszeres méltán híres fejezete. Bakonyi Károlynak ez, és más, további elismert fajtája a magyar borfogyasztó közönség legkedveltebb fajtái közé tartozik.

Bakonyi Károly tudományos munkája a mai napig segíti a borászok, szőlészek munkáját. Elismertségre szert tenni, maradandót alkotni komoly szakmai tudással, folyamatos felkészüléssel, emberi tartással lehet. Egy-egy szőlőfajta eredményességét, kedveltségét pedig az igazolja, hogy mennyire keresett a belőle készített bor, mondta az államtitkár.

Bakonyi Károly szőlőfajtái hazai viszonyok között jól termeszthetők. Magyarországon több mint 4 ezer hektáron foglalkoznak Cserszegi fűszeressel. Vagyis nem csak a nemesítő életében volt jelentős ennek a fajtának a termesztése, de máig kedvelt ez a fűszeres, illatos szőlő

- mondta Feldman Zsolt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03