Megőrülnek ezért a magyar kacsamájért a külföldiek: még a japánok is ezt eszik

Megőrülnek ezért a magyar kacsamájért a külföldiek: még a japánok is ezt eszik

agrarszektor.hu
Japán egyik legnagyobb étteremláncának bisztróiban szolgálják fel azokat az egytálételeket, amelyeknek egyik magyar alapanyaga a kacsamell, kacsa- és libamáj. A magyar termékeket Kelet-Magyarország termelői állítják elő, kiváló minőségben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A kizárólag magyar tulajdonosok alkotta Green Divízió Kft. évek óta szállít ázsiai piacokra víziszárnyas-alapanyagokat. Orosházán a 2014 óta üzemelő vágóhídról ezek a termékek a több száz japán étteremben kapható fogásokban népszerűsítik a magyar termelőket és termékeiket - írja a Hello Vidék.

A vállalatot 1896-ban alapította az olasz Bernardinelli család Orosházán a vasútállomás szomszédságábam mely nem véletlen: az volt a cél, hogy vagonszámra lehessen Strasbourgba libamájat szállítani jégen hűtve. Napjainkban az ugyanazon telephelyen működő, 100%-ban magyar tulajdonú vállalat, a Pannon Fine Food Kft. a légi közlekedés és az egyedülálló hűtési technológiának is köszönhetően a világ minden tájára képes eljuttatni Orosházáról a feldolgozott hízottvízibaromfi-­termékeket.

Ami pedig jó hírrel szolgál, hogy Békés megyében a világ gazdaságát sújtó koronavírus-járvány mellett ez az ágazat a madárinfluenzát is megúszta - eddig legalábbis. Éppen ezért, a piac igényeit a megszokott kiváló minőségben képesek ellátni - nyilatkozta a Pannon Fine Food Kft. ügyvezető igazgatója, Nyeste Lajos. Az orosházi ternékek egyébként nemcsak Japán népszerű, hiszen az Európai Unión kívül ott vannak még Kanadában, Japánban, Szingapúrban, Thaiföldön, Hongkongban,valamint a közel-keleti muszlim közösségek piacain is.

Folyamatosan szállítjuk a kacsamellet Japánba, mert valóban az egyik legnagyobb étteremlánc készít a magyar alapanyagokból ételeket napi kínálataihoz. Úgy értesültünk, hogy a fogásokhoz országismertető, zászló is tartozik

- tette hozzá a cégvezető­.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?