Megújulnak a Gödöllő környéki erdők

agrarszektor.hu
A Gödöllői-térség erdőinek szerkezetátalakítására, az özönfajok visszaszorítására, védett növény- és állatfajok védelmére, valamint faültetésre kerülhet sor egy természetvédelmi program részeként.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Indul a "Parkerdő természetesen 2010-2012" elnevezésű természetvédelmi program, amely keretein belül megújul nyolc gödöllői erőrészlet. A programot a Pilisi Parkerdő Zrt. hatja végre, a cél a kijelölt területek megújítása, az erdők őshonossá- és alkalmazkodóképessé tétele.

A program megvalósítására 300 millió forintnyi uniós keret áll rendelkezésre, ebből mintegy 120 millió Ft a Gödöllői-térség erdőszerkezetének átalakítására megy, ezen kívül számos védett növény-, illetve állatfajnak biztosítanak majd kedvező környezetet.

További cél az úgynevezett spontán terjedésre képes "özönfajok" megfékezése, mint például a bálványfa, az ostorfa, a zöld juhar vagy az akác, amelyek a természetes társulásukat veszélyeztetik, ezért most 25 hektáron ezek visszaszorítására kerül majd sor.

Az idei aszályban kipusztult csemetéket is pótolják, ennek érdekében mintegy 13 hektáron több mint 104 ezer őshonos facsemetét ültetnek el idén ősszel és jövő tavasszal - írja az Agromonitor.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13