2020. december 1. kedd Elza

Hírek - Élelmiszer

Megújulnak a Gödöllő környéki erdők

A Gödöllői-térség erdőinek szerkezetátalakítására, az özönfajok visszaszorítására, védett növény- és állatfajok védelmére, valamint faültetésre kerülhet sor egy természetvédelmi program részeként.
 
 

Indul a „Parkerdő természetesen 2010-2012” elnevezésű természetvédelmi program, amely keretein belül megújul nyolc gödöllői erőrészlet. A programot a Pilisi Parkerdő Zrt. hatja végre, a cél a kijelölt területek megújítása, az erdők őshonossá- és alkalmazkodóképessé tétele.

A program megvalósítására 300 millió forintnyi uniós keret áll rendelkezésre, ebből mintegy 120 millió Ft a Gödöllői-térség erdőszerkezetének átalakítására megy, ezen kívül számos védett növény-, illetve állatfajnak biztosítanak majd kedvező környezetet.

További cél az úgynevezett spontán terjedésre képes „özönfajok” megfékezése, mint például a bálványfa, az ostorfa, a zöld juhar vagy az akác, amelyek a természetes társulásukat veszélyeztetik, ezért most 25 hektáron ezek visszaszorítására kerül majd sor.

Az idei aszályban kipusztult csemetéket is pótolják, ennek érdekében mintegy 13 hektáron több mint 104 ezer őshonos facsemetét ültetnek el idén ősszel és jövő tavasszal - írja az Agromonitor.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 60 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu