Melyik lesz a következő? - Újabb áfacsökkentést sürgetnek

agrarszektor.hu
Megalakult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszer-feldolgozási országos osztálya, amelynek Losó József lett az elnöke, aki a Mirelite Mirsa Zrt. igazgatósági elnöke is. Az osztály az élelmiszerek áfacsökkentésének folytatását tartja az egyik legfontosabb célkitűzésének.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Megtartotta alakuló ülését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszer-feldolgozási országos osztálya február 26-én Dunaharasztiban - írja közleményében a NAK. Az osztály folytatni szeretné az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését, valamint céljuk a hazai védjegyek feltérképezése, és szükség esetén javaslatot tennének egyetlen közös védjegy bevezetésére. Az osztály elnöke a Mirelite Mirsa Zrt. igazgatósági elnöke, Losó József lett, az osztály tevékenységének felügyeletét pedig Éder Tamás, a NAK élelmiszeriparért felelős alelnöke látja el.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2018-as agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2018 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

Jelenleg több mint 10 védjegy ismert a hazai élelmiszeriparban, ezért a vásárlók sokszor nem tudnak eligazodni közöttük, és az élelmiszeripari cégeknek is csak csekély előnyt jelentenek. Az osztály tagjai indítványozták, hogy az ágazat szereplői nagyobb beleszólást kapjanak az Élelmiszerkönyv módosításába, emellett az egységes cseregöngyöleg bevezetési lehetőségének vizsgálatát is napirendre tűzték.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?