2020. november 24. kedd Emma

Hírek - Élelmiszer

Melyik lesz a következő? - Újabb áfacsökkentést sürgetnek

Megalakult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszer-feldolgozási országos osztálya, amelynek Losó József lett az elnöke, aki a Mirelite Mirsa Zrt. igazgatósági elnöke is. Az osztály az élelmiszerek áfacsökkentésének folytatását tartja az egyik legfontosabb célkitűzésének.
 
 

Megtartotta alakuló ülését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszer-feldolgozási országos osztálya február 26-én Dunaharasztiban – írja közleményében a NAK. Az osztály folytatni szeretné az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését, valamint céljuk a hazai védjegyek feltérképezése, és szükség esetén javaslatot tennének egyetlen közös védjegy bevezetésére. Az osztály elnöke a Mirelite Mirsa Zrt. igazgatósági elnöke, Losó József lett, az osztály tevékenységének felügyeletét pedig Éder Tamás, a NAK élelmiszeriparért felelős alelnöke látja el.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2018-as agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2018 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

Jelenleg több mint 10 védjegy ismert a hazai élelmiszeriparban, ezért a vásárlók sokszor nem tudnak eligazodni közöttük, és az élelmiszeripari cégeknek is csak csekély előnyt jelentenek. Az osztály tagjai indítványozták, hogy az ágazat szereplői nagyobb beleszólást kapjanak az Élelmiszerkönyv módosításába, emellett az egységes cseregöngyöleg bevezetési lehetőségének vizsgálatát is napirendre tűzték.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 50 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu