2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Élelmiszer

Mészáros Lőrinc tovább terjeszkedik az agráriumban

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tulajdonába került a muronyi Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. Mészáros Lőrinc a felcsúti Búzakalász 66 Kft.-n keresztül vált tulajdonosává a Békés megyei cégnek.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Január közepén Mészáros Lőrinc tényleges tulajdonossá vált a muronyi Hidasháti Zrt.-ben – írja az Átlátszó. A felcsúti polgármester-befektető a Hidasháti Zrt. tulajdonosává a szintén muronyi Murátó Zrt. megvásárlásával vált, amely eddig a Hidasháti Zrt. tulajdonosa volt. A Murátót a felcsúti Búzakalász 66 Kft. vette meg, amely Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2017-es agárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2017 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.


A Murátó eddigi tulajdonosa a szekszárdi Status Capital Zrt. volt, amely magánszemélyek tulajdonában áll. Szintén a Status Capital volt a tulajdonosa a békéscsabai Csabatáj Zrt.-nek is, amely most az Átlátszó szerint újra a budapesti Opimus Group Nyrt. tulajdonába került. Az Opimust Mészáros-környéki befektetőcégként tartják nyilván – írja a portál.

A Csabatáj Zrt. mintegy 1,8 milliárd, a Hidasháti Zrt. 1,7 milliárd forint árbevételt ért el a legutolsó, 2015-ös cégadatok szerint. Az egykori állami gazdaságból alakult Hidasháti Zrt. főként tejtermeléssel, vetőmag-feldolgozással és növénytermesztéssel foglalkozik, míg a Csabatáj a dél-alföldi régió egyik legnagyobb tojástermelőjének számít.  

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu