2019. december 6. péntek Miklós

Hírek - Élelmiszer

Mi jó a hazai cégeknek? – Revízió a Magyar Élelmiszerkönyvben

Revízió alá kerülhet a Magyar Élelmiszerkönyv szabályrendszere, mert a jelenlegi előírások számos élelmiszeripari ágazat igényeinek és termékgyártási lehetőségeinek nem felelnek meg. A gyakorlatban nehezen betartható szabályozás versenyhátrányba hozhatja a hazai élelmiszeripari vállalatokat. A Portfolio „Agrárium 2019” elnevezésű, március 7-i konferenciája részletesen foglalkozik azzal, milyen szabályozási változásokra számíthatnak az élelmiszeripari cégek.
 
 

Megkezdődtek a szakmai egyeztetések annak érdekében, hogy rugalmasabbá és életszerűbbé váljanak a Magyar Élelmiszerkönyv élelmiszerszabályozási előírásai. Az előkészületeket az Agrárminisztérium koordinálja, amely felvette a kapcsolatot az ágazati szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás és a Magyar Élelmiszerkönyv szabályrendszere? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.


A Magyar Élelmiszerkönyv áttekintését az indokolja, hogy számos ágazatban olyan termék-előállítási előírások vannak érvényben, amelyek a gyakorlatban nehezen betarthatók, és akár indokolatlan versenyhátrányt is okozhatnak más országokból származó importtermékekkel szemben. A jelenlegi szabályozás gondokat okoz például a hús-, a tej- és a sütőiparban, illetve a zöldség-gyümölcs feldolgozásban, de számos más élelmiszergazdasági iparágat is hátrányosan érinthet.

A Portfolio márciusi 7-i, kecskeméti „Agrárium 2019” konferenciája a téma fontossága miatt önálló szekcióbeszélgetésben kíván rávilágítani arra, melyek ma a legnagyobb szabályozási problémák, illetve milyen változtatásokra lenne szükség. A beszélgetésben az iparág és az agrártárca meghatározó képviselői vesznek részt.

A konferencia részletes programjáról és jelentkezési feltételeiről itt is lehet tájékozódni. A Portfolio a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai számára a részvételi díjból 50 százalék kedvezményt biztosít.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu