2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Élelmiszer

Milliárdos beruházás Szentesen: új panírüzemet épített a nagy baromfifeldolgozó

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében épített új panírüzemet szentesi telephelyén a Hungerit Zrt. A 2,1 milliárd forint összértékű beruházást 1 milliárd forinttal támogatta a Magyar Állam. A pandémia miatt az új üzem jelképes átadására Budapesten, a Pénzügyminisztériumban került sor, ahol Varga Mihály pénzügyminiszter és Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót.
 
 

A Hungerit Zrt. Magyarország egyik legrégebbi, egyben legmeghatározóbb baromfifeldolgozó és baromfihúskészítmény-gyártó vállalata - írja közleményében a cég. A szentesi központú cég évi 21 millió brojlercsirkét, 11 millió pecsenyekacsát dolgoz fel, és több, mint 80.000 tonna készterméket állít elő. Fő profilját a feldolgozott bontott-vágott baromfitermékek (csirke, kacsa), a sült kacsa, valamint a magasan feldolgozott, készre sütött, panírozott termékek adják. A 2,1 milliárd forint összértékű beruházást a cég készre sütött, fagyasztott állapotban értékesítésre kerülő panírozott termékei iránti belföldi és külföldi folyamatos keresletnövekedés indokolta, mely igényeket a korábbi eszköz- és technológiai kapacitásaival a vállalat már nem tudott volna megfelelően kiszolgálni.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!
A panírozott baromfitermékek gyártásának területén már több mint 30 éves múltja van a Hungeritnek, sőt Magyarországon elsőként kezdtük meg ezen termékek előállítását, még 1990-ben. Folyamatosan követjük a fogyasztói igények alakulását, hogy mindenkor olyan termékeket kínáljunk a vásárlóink számára, melyeket szívesen fogyasztanak. A kiváló minőségű húsalapanyag, a különleges ízvilág mindig garantált a Valdor termékeknél. Mindennek tükrében úgy gondolom, hogy a tradíció és a szakértelmünk nem vitatható, és termékeink töretlen népszerűsége sem véletlen

 - mondta el Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója.

Az új panírüzem létrehozásával, valamint a beszerelt technológiával - mely a legmodernebbnek számít - éves szinten 4.000 tonna többlet panírozott termék gyártása vált lehetővé a vállalatnál a korábbi 7.000-7.500 tonna/év mennyiségen felül. A rendelkezésre álló alapanyagok kontrollált és higiénikus körülmények között kerülnek feldolgozásra, a precíz gyártási folyamatnak és a hozzáértésnek köszönhetően pedig állandó magas minőségű termékek kerülhetnek a csomagolásokba, majd onnan a fogyasztók asztalára.

Címlapkép forrása: Hungerit Zrt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!