Milliárdos gigaberuházást hajtott végre a magyar zöldség- és gyümölcsfeldolgozó

Milliárdos gigaberuházást hajtott végre a magyar zöldség- és gyümölcsfeldolgozó

MTI
Csaknem egymilliárd forintból, európai uniós támogatással bővítette termelőkapacitását a paprikaőrleményt, szárított fűszernövényeket, zöldségeket és gyümölcsöket, valamint élő táplálékkiegészítőket előállító HFI Kft. Pusztaszeren és Mélykúton, tájékoztatta a cég az MTI-t.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A HFI Kft. közleménye szerint a 356 millió forintos támogatással létrejött fejlesztés során négy új berendezést telepítettek, valamint elkészültek az ezekhez kapcsolódó építési beruházások. A projekt elsődleges célja a gyártás technológiai korszerűsítése volt, így nőtt a vállalkozás termelési kapacitása, illetve javult a feldolgozás technológiai színvonala és az értékesítésre kerülő termékek minősége is.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A Bács-Kiskun megyei Mélykúton az egyre szigorodó higiéniai követelmények teljesítése érdekében gőzsterilező rendszert alakítottak ki. A rendszer folyamatos, nagynyomású telített gőzzel sterilizált termékeinek élelmiszer-biztonsági - mikrobiológiai - paraméterei jelentősen javultak, így erősödtek a cég hazai és külföldi értékesítési pozíciói is. A kisvárosban működő telephelyen elkészült a rendszert fogadó könnyűszerkezetes csarnok, és telepítettek egy hídmérleget is.

A Pusztaszeren üzembe állított új zöldség- és fűszerszárító berendezéssel, az időjárástól, nyersanyag-mennyiségtől és -minőségtől függően, folyamatos működés mellett jelentősen bővült a gyártási kapacitás is. A telephelyen működik egy új, biomassza tüzelésű forró levegő generátor is, ennek köszönhetően a vállalkozás jelentősen csökkentette szén-dioxid-kibocsátását.

A HFI Kft., honlapja szerint - Magyarország egyik vezető feldolgozója, évente több mint 3 ezer tonna szárított fűszert, zöldséget és gyümölcsöt szállít belföldi és nemzetközi partnereiknek. A 2001-ben alapított, magyar magántulajdonban álló cég két szárító és egy feldolgozó üzemet működtet, és élen jár a magyarországi biotermelés ösztönzésében. A nyilvános cégadatok szerint a 2018-ban 67 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás nettó árbevétele 2,9 milliárd forint volt, ennek 88%-a exportból származott, adózott eredménye pedig meghaladta a félmilliárd forintot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?