2019. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam

Hírek - Élelmiszer

Minden második utas tiltott húst próbál behozni Ukrajnából

Minden második utasnál találtak behozatali tilalom alá eső terméket a közös ellenőrzés során, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tartott augusztus végén. A magyar-ukrán határ négy határátkelőhelyén a szakemberek az Ukrajnában elterjedt afrikai sertéspestis (ASP) veszélye miatt elsősorban a személyes fogyasztásra szánt, állati eredetű termékek behozatalát ellenőrizték.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Augusztus 22-én és 24-én a lónyai, a barabási, a beregsurányi és a tiszabecsi határállomásokon tartottak közös ellenőrzést a NAV és a NÉBIH szakemberei. A vizsgálatot az ASP-hez kapcsolódó ukrán járványügyi helyzet indokolta.

A betegség behurcolásának megelőzése érdekében Ukrajnából sertéshúst, húskészítményt még magáncélra is tilos behozni. Ennek kapcsán a hatósági szakemberek elsősorban a személyes fogyasztásra szánt, állati eredetű termékek tiltott behozatalát ellenőrizték - írja a NÉBIH közleményében.

Az ellenőrzés feltárta, hogy minden második utas megpróbált áthozni a határon valamilyen behozatali tilalom alá eső terméket. Az ASP esetleges magyarországi megjelenése rendkívüli gazdasági kárt okozna, ezért a Nébih közleménye szerint fontos, hogy a magyar-ukrán határt átlépők maguk is tisztában legyenek a szabályokkal és betartsák azokat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu