2020. július 8. szerda Ellák

Hírek - Élelmiszer

Mire készül a Fornetti? - Elárulta az új vezérigazgató

További nemzetközi terjeszkedést tervez a jövőben a Fornetti – jelentette ki Sebastian Gooding, a cég idén kinevezett ügyvezető igazgatója. A sütőipari cég bevétele 2014-ben 21 milliárd forintot tett ki, idén pedig 10 százalékos növekedéssel számolnak, így Európa még több országában lesznek elérhetők a Fornetti pogácsái és péksüteményei.
 
 

A jövőben több európai országban jelenne meg a Fornetti termékeivel - közölte Sebastian Gooding, a cég ügyvezető igazgatója a 10. Coop Rally sajtótájékoztatóján. Elmondása szerint a cég 21 milliárd forintos bevétellel zárta 2014-et, idén pedig további 10 százalékos növekedéssel számolnak - írja a Pénzcentrum.

A vállalatnak jelenleg két üzeme van Magyarországon, egy Bulgáriában, egy pedig Romániában, 800, illetve 500 munkavállalóval. Európa-szerte 5 ezer helyen árusítanak Fornetti-termékeket, összesen 1800 bolti pékség és 1500 franchise-bolt várja a vásárlókat.

A cég gyáraiban 180 tonna pékárut állítanak elő naponta, de ezt mennyiséget 20 százalékkal növelnék a következő hónapokban. Sebastian Gooding szerint a tavalyi évben 32 ezer tonna terméket értékesítettek - írja a lap. 

A Fornettit egyébként a nyáron vásárolta meg svájci-ír versenytársa, az Aryzta AG.. A cég korábbi menedzsmentje úgy látta, hogy a vállalat elérte növekedésének határát - az új tulajdonosi struktúra viszont hatékonyabb nemzetközi fejlődést tesz lehetővé.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu