Most megleptek bennünket az oroszok - Teljes az értetlenség

agrarszektor.hu
Sem hivatalos, sem informális értesítést nem kaptak a magyar hatóságok arról, hogy Oroszország - Görögország és Ciprus mellett - elsőként Magyarország számára tenné lehetővé az élelmiszerszállításokat az orosz embargó várható feloldása után. Ugyanakkor a magyar cégek arra számítanak, hogy az embargó megszüntetésekor azonnal megkezdhetik az exportot, ezért felkészültek a szállítások engedélyezését megelőző, kilátásba helyezett orosz ellenőrzésekre.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Sem a Külgazdasági és Külügyminisztérium, sem Bognár Lajos országos főállatorvos nem kapott értesítést arról, hogy Oroszország - Görögország és Ciprus mellett - elsőként Magyarország számára tenné lehetővé az élelmiszerszállításokat az orosz embargó feloldása után - jelentette ki közleményében Budai Gyula miniszteri biztos. Moszkva eddig sem hivatalos, sem informális úton nem adott tájékoztatást az ügyben. Az Interfax orosz hírügynökségnek viszont Szergej Dankvert, az Orosz Föderáció Állat- és Növény-egészségügyi Szolgálat vezetője azt mondta, hogy vizsgálják annak lehetőségét, hogy szakértőket küldjenek a három említett országba.

Magyarország tiszteletben tartja az Európai Unió szankciókkal kapcsolatos döntését, de felkészülten várja az orosz szakértők esetleges érkezését - fogalmazott Budai Gyula. A magyar gazdák és cégek arra készülnek, hogy az embargó vége után azonnal meg tudják kezdeni a szállítást Oroszországba. Az orosz exporttilalom miatt a hazai agrárium napi 70 millió, éves szinten 10 milliárd forintos kiesést kénytelen elszenvedni - áll a közleményben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?