Mostantól így óvjuk nemzeti kincsünket, a pálinkát

agrarszektor.hu
Köztestületté alakul a Pálinka Nemzeti Tanácsot (PNT) az agrártárca törvénymódosító javaslata szerint. Az új köztestület óvja majd a nemzeti kincsnek számító pálinkát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter benyújtotta a parlamentnek a Pálinka Nemzeti Tanácsot (PNT) köztestületté alakító törvénymódosító javaslatot - közölte az MTI. Az Országgyűlés honlapján olvasható dokumentum szerint az új köztestület feladatai lesznek a származás-, minőség és eredetvédelemmel, a pálinka piacra jutásának elősegítésével, továbbá a pálinka mint nemzeti kincs megóvásával kapcsolatos feladatok. Emellett felügyeli a pálinka és törkölypálinka előállítást, a termékleírásokat, az uniós oltalomból eredő jogérvényesítést, a minőségvédelmet, illetve az egységes marketing stratégia kialakítását. Ezekben az ügyekben csak köztestület tud hatékonyan fellépni - áll a javaslat indoklásában.

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2015: két nap, 60 előadó, 700 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A törvényjavaslat előírja a tanács szervezetére és működésére, tisztségviselőire, az elnökére, a felügyelő testületére és gazdálkodására vonatkozó szabályokat is. A főzdéknek nem kötelező a tagság. Az előterjesztés szerint a tanács közfeladatainak ellátására költségvetési előirányzattal rendelkezik. A köztestület vagyongazdálkodási szabályzatának, költségvetésének és beszámolójának elfogadásához a földművelésügyi miniszter jóváhagyása szükséges. Az új köztestület felett a földművelésügyi miniszter gyakorolja a törvényességi felügyeletet. Az új Pálinka Nemzeti Tanács a törvényjavaslat kihirdetését követő 120. napon alakul meg - tartalmazza a törvényjavaslat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02