2020. május 29. péntek Magdolna

Hírek - Élelmiszer

Nagyon durva! - Ezt etette meg velünk a lebukott pékség (videó)

Rengeteg szabálytalanságot tárt fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy külföldi tulajdonú budapesti pékség ellenőrzésekor. Az akcióval több mint 150 kilogramm terméket vontak ki a forgalomból, és a szabálytalanságok miatt egymillió forintos bírságot szabhatnak ki.
 
 

A Nébih kiemelt ügyek igazgatósága egy külföldi tulajdonú, budapesti pékséget ellenőrzött a hét elején. A koszos, takarítatlan üzemben a padozat zsíros, a falak szennyezettek, a padlólapok töredezettek voltak, a kézmosónál nem volt meleg víz és a kézfertőtlenítőszer is hiányzott.

Az illemhely és az előkészítő részleg egy légtérben helyezkedett el. Az előírt dokumentációkat egyáltalán nem vezették. A hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonna szeleteket.

Az üzemben több mint 150 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök. A termékeket a hatóság szakemberei a helyszínen lefoglalták és elrendelték megsemmisítésüket.

A vizsgálat során az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették. Az eljárás folyamatban van, az ügyben mintegy 1 millió forint bírság várható.

A Nébih az üzem ellenőrzéséről ezt a videót készítette:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu