2019. október 20. vasárnap Vendel

Hírek - Élelmiszer

Nagyon sok adót csaltak el a csokoládéval

Összesen 626 millió forint adót csalt el egy tatabányai és egy budapesti cég a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) gyanúja szerint. Lengyelországból, Szlovákiából és Bulgáriából behozott csokoládét számla nélkül értékesítettek.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az öt férfiból álló elkövetői kör több céget működtetett – nyilatkozta az MTI-nek Hideg-Göblyös Rita, a NAV közép-dunántúli bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense. A szállításhoz - az elektronikus útellenőrzés kijátszására - 3,5 tonna alatti teherautókat használtak, a beszerzéseket nem könyvelték és az árut közvetlenül a megrendelőkhöz vitték.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


A nyomozás során 15 millió forint értékű árut zárolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a NAV pedig két, édességgel teli gépkocsit foglalt le mintegy 3 millió forint értékben. Az elkövetők közül három férfi nyolc hónapon át előzetes letartóztatásban volt.

Az öt érintettet bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítják. A pénzügyi nyomozók a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Komárom-Esztergom megyei főügyészségnek. Az elcsalt adó 626 millió forintot tesz ki.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu