Négy óriás uralja a magyar sörpiacot: felpörögtek az események az ágazatban

MTI
Tavaly 109 vállalkozás gyártott sört Magyarországon, a piacot azonban négy nagy gyár uralja. Az ágazat forgalma az előző évihez képest 14,4 százalékkal nőtt, a profit pedig a 24-szeresére ugrott - olvasható a Világgazdaság hétfői számában.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A napilap az Opten céginformációs társaság adatai alapján azt írta, hogy kirobbanó formában van a magyar sörgyártás, amely egyben a véglegetek szegmense is: hiányoznak a palettáról a közepes méretű cégek, sok a családi vállalkozás, viszont az ágazatot néhány óriás határozza meg. A cikkben olvasható, hogy a teljes sörértékesítés 97,5 százaléka a négy nagy, milliárdos forgalmú cégre - a Dreherre, a Heineken Hungáriára, a Borsodi és a Pécsi Sörfőzdére - jutott. A négy üzem együttes tavalyi profitja 4,71 milliárd forint volt.

A 100 millió és 1 milliárd forint közötti üzemek tavaly 84 milliós eredményt értek el. A működő sörüzemek 74,3 százaléka, 81 vállalkozás 100 millió forint alatti árbevételt könyvelt el. Ezek az üzemek együttesen 223 milliós veszteséget halmoztak fel, vagyis a cikk szerint hiába egyre népszerűbbek a kézműves sörök, a kereslet ma még nem fedezi azokat a technológiai fejlesztéseket, amelyek a jövedelmező működéshez szükségesek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?