Nemzetközi párlatverseny: 120 érmet nyertek a magyarok!

agrarszektor.hu
A magyar főzdék ismét kiválóan szerepeltek az idei Destillata nemzetközi párlatversenyen, ahol 12 ország, 171 főzdéje, 1 560 mintával vett részt. Az ausztriai Bad Ischl üdülővárosban megrendezett díjátadóról összesen 120 éremmel térhettek haza a magyarok, így összesítésben hazánk a harmadik helyet érte el.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Nemzetgyőztes 14 éremmel az Agárdi Pálinkafőzde lett, a következő legtöbb (13) díjat a Zimek Manufaktúra nyerte el, és a Vitalis Kft. Magyar Kajszi Barack pálinkáját díjazták az Év Pálinkája címmel. A megméretésen több különlegesség is elismerésben részesült, mint például az aranyérmes kömény, az ezüstérmes kadarka seprő- és medvehagyma, valamint a bronzérmes kávé és sajmeggyvirág párlatok - tájékoztat az OrientPress Hírügynökség.

A hazai nyertesek díjait Font Sándor képviselő, a Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, Wolfgang Lukas, a Destillata ügyvezető igazgatója és Panyik Gáborné, a Pálinka Céh Egyesület elnöke adta át.

Az 1992 óta megrendezett Destillata nemzetközi párlatversenyen idén 12 országból 171 főzde indult 1 560 mintával. A pályázók közül Ausztria (558 éremmel) nyerte el a legtöbb elismerést, amit Németország követett (311 díjjal), de hazánkra is büszkék lehetünk az eredményeket tekintve.

Az előző évekhez képest több és számos új, összesen 24 magyar főzde mérette meg termékeit. A magyarországi indulók rekord mennyiségű, azaz 120 díjat gyűjtöttek be, amelyből 11 arany, 44 ezüst és 65 bronzérem született

Az idei Destillata versenyen az új résztvevőként induló magyar főzdék 34 éremmel járultak hozzá a hazai sikerekhez. Közülük is kiemelten szerepelt Etyeki Czimeres pálinkáival a Pap és Pap Kft., összesen 10 éremmel (2 arany, 3 ezüst, 5 bronz), a Tuzséri Pálinka Manufaktúra Gyümölcspárlat Bt. 7, a Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra Kft. pedig 6 éremmel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?