Nitrátjelentés: mostantól naptári évenként kell beadni

agrarszektor.hu
Az eddigi gazdálkodási év helyett a következő időszaktól kezdve naptári évre vonatkozóan kell a nitrátjelentést elkészíteni. Az adatszolgáltatók köre és a benyújtás módja nem változik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A nitrátszennyezéssel szembeni védekezést szabályozó rendelet 2016. januári 1-jei módosítása több változást is hozott az adatszolgáltatásban. Az eddigi gazdálkodási év helyett a következő időszaktól kezdve naptári évre vonatkozóan kell a nitrátjelentést elkészíteni. Emiatt a 2016-os évről szóló jelentésben a 2015. szeptember 1. és 2016. december 31. közötti gazdálkodási tevékenységről kell az adatlapot kitölteni. Az adatlapok elektronikus, ügyfélkapun keresztül történő beküldésére 2017. január 1. és március 31. között lesz majd lehetőség. A korábbi évekhez képest a nyomtatvány adattartalma is megváltozik.

Az adatszolgáltatók köre (nitrátérzékeny területen gazdálkodók és a háztartási igényt meghaladó mértékben állatállománnyal rendelkezők), valamint az elektronikus benyújtás módja nem változik. Az adatlap, valamint a kitöltésre és benyújtásra vonatkozó információk a http://anyk.nebih.gov.hu oldalon érhetőek el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?