2019. október 20. vasárnap Vendel

Hírek - Élelmiszer

Ők azok, akik máris rettegnek az olcsó disznóhús miatt

Még nem érzékelhető a sertés tőkehús általános forgalmi adócsökkentésének (áfa) hatása a baromfihúsok forgalmának alakulásában. Hosszabb távon azonban a baromfisok negatív hatásoktól tartanak, ezért szerintük a baromfiszektorban is mérsékelni kell az áfát.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Még túl rövid a sertés tőkehús áfa-csökkentésének bevezetése óta eltelt idő ahhoz, hogy érzékelhető forgalomcsökkenés legyen a baromfihúsok keresletében – mondta Földi Péter, a Baromfi Termék Tanács szaktanácsadója az MTI-nek. Az ágazati szakemberek azonban a baromfipiacra nézve középtávon negatív hatástól tartanak.

Mint ismert, a sertés tőkehús áfája januártól csökkent 27 százalékról 5 százalékra. Földi Péter szerint a baromfiágazat szereplői abban reménykednek, hogy a baromfiszektorban is áfa-csökkentés lesz még ebben az évben. Azért, hogy ez megvalósuljon, az ágazat szereplői erősen lobbiznak - közölte a szaktanácsadó.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu